TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bambaşka Biri dizisinde Adnan Oktar Suç Örgütü’ne gönderme

'Bambaşka Biri' dizisinin fragmanında Adnan Oktar'ın 'turnike ekibi'ni canlandıran Ali Yücel’in, Oktar’ın tarikatında bulunduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 09:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bambaşka Biri dizisinde Adnan Oktar Suç Örgütü’ne gönderme

FOX TV ekranlarında pazartesi günleri yayımlanan 'Bambaşka Biri' dizisi, geçen haftalarda 140journos’un yayımladığı ‘Kedicik’ belgeseli sonrası gündem olan Adnan Oktar Suç Örgütü’nde yaşanan skandalları konu aldı.

Cumhuriyet'ten Can Uğur'un haberine göre; dizinin yayımlanan fragmanında Adnan Oktar'ın 'turnike ekibi'ni canlandıran Ali Yücel’in, Oktar’ın tarikatında bulunduğu ortaya çıktı. Haberde dizide rol alan Ali Yücel’in tarikattayken çekilen görüntüleri paylaşıldı. Adnan Oktar’ın televizyon kanalı A9’da yayımlanan görüntülerde, Yücel’in hem dans ettiği hem de Oktar’ı dinlediği görülüyor.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğdu. Çerkes kökenli olduğu söylenen Oktar'ın gerçek adının Adnan Arslanoğulları olduğuna dair iddialar bulunsa da Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin askerliğe elverişli olduğunu belirten resmî belgelerinde adı Adnan Oktar olarak yer alıyor.

Küçük yaşta babasını kaybeden Oktar, annesi Mediha ve babası Yusuf'un yanında büyüdü. Ankara'da başladığı eğitim hayatını İstanbul'da sürdüren Oktar, önce Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık bölümünde okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih bölümüne geçiş yaptı, ancak buradaki eğitimini tamamlamadı.

İstanbul'a yerleştikten sonra İslami tebliğ faaliyetlerine başlayan Oktar, zamanla geniş bir takipçi kitlesi oluşturdu. Fahri başkanlık yaptığı Bilim Araştırma Vakfı (BAV) tarafından yapılan yayınlar ve yazılarıyla İslami camiada tanındı. Millî Gazete ve Akit gazetelerinde de yazılar yazdı.

Oktar'ın ilginç yanlarından biri de, takipçilerine biyolojik evrim, masonluk, ateizm gibi konuları ele alan kitaplar ve belgeseller hazırlattığıdır. Ancak, bu yayınların gerçekte Oktar tarafından değil, başkaları tarafından yazıldığı iddia edilmiştir. Eski bir takipçisi, Oktar'ın bu konularda bilgisiz olduğunu ve kitapların siyasi bölümlerinin başka bir yazar tarafından yazıldığını ileri sürmüştür.

Adnan Oktar, zamanla tavrını değiştirerek masonlukla ilgilenmeye başlamış, hatta 33. derece masonluğa kabul edildiğini iddia etmiştir. Ancak, bu iddia resmi masonlar tarafından yalanlanmıştır.

Adnan Oktar'ın ilginç ve karmaşık hayatı, onun Türkiye'nin gündeminden düşmeyen bir isim olmasını sağlamıştır. Oktar'ın tuhaf ve şaşırtıcı hikayesi, kamuoyu tarafından büyük bir merakla izlenmektedir.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bambaşka Biri 8. Bölüm Fragmanı yayınlandı!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.