TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ay’a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong kimdir? Neil Armstrong Ay’a ayak bastığında ne dedi?

Uzaya gidecek ilk Türk olan Alper Gezeravcı’nın yarattığı heyecan Neil Armstrong’un adının yeniden anılmasına neden oldu. Ay’a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 16:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ay’a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong kimdir? Neil Armstrong Ay’a ayak bastığında ne dedi?

Dünya tarihi açısından son derece önemli bir gelişme olan Ay’a ayak basma durumunu gerçekleştiren ilk insan olan Neil Armstrong kimdir? Bir ilki gerçekleştirmesi nedeniyle adını unutulmazlar arasına yazdıran Neil Armstrong hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Neil Armstrong kimdir?

Neil Armstrong, 5 Ağustos 1930 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ohia isimli eyaletinde yer alan Wapakoneta şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda annesinin kendisine kitap sevgisini aşılamasıyla erkenden okuma yazma öğrenen Neil Armstrong, okuma düzeyinin gelişmiş olması sayesinde okul hayatında sınıf atladı. 8 yaşında dördüncü sınıfa başlayan Neil Armstrong, küçük yaşlarında ayrıca uçaklara karşı büyük bir ilgi duyuyordu. Bu ilgisi ailesi tarafından desteklendi ve Neil Armstrong ilk uçak yolculuğunu 6 yaşındayken babası ile yaptı.

Neil Armstrong Ay'a ne zaman gitti?

Amerika Birleşik Devletleri, 50’li yılların sonu ve 60’lı yılların başına denk gelen dönemde, Sovyetler Birliği ile Soğuk Savaş’a girdi. Soğuk Savaş döneminde her iki ülke de kazandıkları ilerlemeler ile birbirleri için önemli bir tehdit haline geldi. 1957 yılında Sovyetler Birliği’nin ilk yapay uydu olan Sputnik 1’i uzaya fırlatması üzerine ABD’ye okuduğu meydan okuma, Sputnik Krizi’nin ortaya çıkmasına neden oldu. Amerika, uzay uçuşu alanında daha başarılı olduklarını tüm dünyaya kanıtlamak için Uzay Yarışı’nı başlattı. Amerika bu süreçte çalışmalarını hızlandırırken, Sovyetler Birliği’nden bir hamle daha geldi ve Vostok 1 isimli uzay aracı ile Yuri Gagarin uzaya çıkan ilk insan oldu. Amerika Birleşik Devletleri tarafından uzaya fırlatılan Apollo 11 uzay aracı ile 20 Temmuz 1969 tarihinde Ay’a iniş yapan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay yüzeyine yapılan ilk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştimiş oldu.

Neil Armstrong Ay'a kaç günde gitti?

Neil Armstrong, Apollo 11 isimli uzay aracı ile birlikte Dünya’dan tam 386 bin kilometre yol giderek, 76 saatte Ay’a ulaştı.

Neil Armstrong Ay’a ilk bastığında ne dedi?

Ay'a ayak basan ilk insan olan Neil Armstrong, Ay üzerinde yürüyüş yaparken dünya tarihine not olarak düşen şu cümleyi kurdu: “Bir insan için küçük, insanlık için büyük bir adım.”

Neil Armstrong kaç yaşında Ay'a çıktı?

Neil Armstrong Ay’a çıktığında 39 yaşındaydı.

Neil Armstrong ne zaman öldü?

Neil Armstrong, 25 Ağustos 2012 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Neil Armstrong kaç yaşında öldü?

Neil Armstrong hayata veda ettiğinde, 82 yaşındaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.