TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzay bizden ilk onu gördü! Uzaya giden ilk insan Yuri Gagarin kimdir?

Uzaya gidecek ilk Türk olan Alper Gezeravcı’nın dünya çağında bir gündem oluşturduğu bugünlerde uzaya çıkan ilk insan olan Yuri Gagarin’in hayatı merak konusu oldu. Yuri Gagarin uzaya nasıl çıktı? Birlikte inceleyelim.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 15:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Uzay bizden ilk onu gördü! Uzaya giden ilk insan Yuri Gagarin kimdir?

Sovyetler Birliği bünyesinde 12 Nisan 1961 tarihinde uzaya ilk çıkan insan olmayı başaran ve burada toplam 108 dakika geçiren Yuri Gagarin kimdir? Dünya tarihinde bir ilki başaran ve hem dünya yörüngesinde gezen hem de uzay acıkan Yuri Gagarin’in hayatına ilişkin detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Yuri Gagarin kimdir?

9 Mart 1934 tarihinde Sovyetler Birliği içerisinde yer alan Gzhatsk yakınlarında bulunan Klushino Köyü’nde dünyaya gelen Yuri Gagarin’in kısaca hayatı şu şekildedir: Yuri Gagarin'in babası marangoz ve tuğla yapıcısı, annesi ise sütçü idi. Dört çocuklu Gagarin ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Yuri Gagarin, II. Dünya Savaşı esnasında diğer tüm insanlar gibi zor günler geçirdi. Gagarin ailesinin evlerine el koyuldu. Yuri Gagarin’in ailesine evlerinin arka tarafında yer alan arazide bir çamur kulübesi inşa etmeleri izni verilince, aile kendilerine burada bir kulübe yaptı. İki seneye yakın bir süre bu kulübede yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldılar. Yuri Gagarin’in iki ağabeyi Almanlar tarafından köle olarak alındı ve 1943 yılında Polonya’ya gönderildi. 1946 yılında Gzhatsk’a taşınan Yuri Gagarin ve ailesi, burada kendilerine yeni bir hayat kurdular.

Yuri Gagarin uzaya giden ilk insan mıdır?

Yuri Gagarin dünya yörüngesinde gezen ilk insan olmasının yanı sıra, aynı zamanda uzaya çıkan ilk insandır.

Yuri Gagarin hangi uzay aracı ile uzaya çıkmıştır?

Yuri Gagarin, Vostol 3KA-3 (Vostok 1) isimli uzay aracı ile Baikonur Cosmodrome’dan uzaya fırlatıldı.

Yuri Gagarin uzaya nasıl çıktı?

1955 yılında teknik okulu bitiren Yuri Gagarin, Sovyet Ordusu’na girmek için hazırlık yapıyordu. Aldığı bir öneriyle Orenburg'da bulunan İlk Chkalov Hava Kuvvetleri Pilot Okulu'na gönderildi. Hava kuvvetlerinde çalışmalarını sürdüren Yuri Gagarin, 1960 yılında 19 pilotla birlikte Sovyet Uzay Programı için seçilen isimlerden biri oldu. Soçi Altı ismindeki dönemin seçkin eğitim kurumlarından birinin eğitim grubu için de seçilen Yuri Gagarin, çeşitli aşamaları geçtikten sonra, 12 Nisan 1961 tarihinde uzaya ilk çıkan insan oldu.

Yuri Gagarin neden öldü?

Yuri Gagarin, 1962 yılında kozmonot yetiştirme merkezinde çalışmaya başladı. Bu merkezde savaş uçağı pilotu olmaya yeniden hak kazanabilmesi için eğitim aldığı bir günde, yaşanan bir kaza sonucu MiG-15 model uçağıyla rutin bir deneme sürüşü sırasında eğitmeniyle birlikte hayatını kaybetti.

Yuri Gagarin kaç yaşında öldü?

Yuri Gagarin, 27 Mart 1968 tarihinde hayatını kaybettiğinde 34 yaşındaydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.