TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğadan sanata uzanan bir yolculuk

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan maket sanatçısı Lokman Kalaycı, özellikle doğadan topladığı atık cam ve ahşap parçalarından yaptığı çalışmalarla ilgi görmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Doğadan sanata uzanan bir yolculuk

Uzundere'nin Pulur Mahallesi'nde yaşayan Lokman Kalaycı, maket sanatına olan tutkusu ve becerisi ile tanınıyor. Doğadan topladığı malzemelerle birbirinden güzel maketler yapan Kalaycı, bu günlerde ahşap fener mumluk yapımına odaklanarak, Türkiye genelinde büyük ilgi görüyor.

Kalaycı, atölyesindeki son tadilatın ardından birçok farklı maketin üretimine imkan sağladığını anlatarak, "Yıllardır maket sanatıyla uğraşmanın verdiği deneyimle, el işçiliği ve özgün tasarımlarla müşterilerine benzersiz eserler sunmaya çalışıyorum" dedi.

Fener mumluklarına olan talebin yüksek olması nedeniyle siparişlere yetişmekte zorlandığını ifade eden Lokman Kalaycı, 13 yıllık deneyimiyle müşterilerinin beklentilerini karşılamak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti. Lokman Kalaycı'nın maket sanatındaki başarısı ve el emeği ürünleri, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Lokman Kalaycı'yı İzmir'den ziyarete gelen tır şoförü Selçuk Eryaz da maket satın alarak, "Lokman arkadaşımızı sosyal medyadan takip ediyordum. Yolum bu tarafa düşünce atölyesini ziyaret ettim. Yaptığı maketler doğal olduğu için tercih ediliyor, yakınlarıma ve sevdiklerime hediye etmek üzere ben de birkaç tane maket almak için yolumu değiştirip buraya geldim" dedi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Erzurum’da hava kirliliği mercek altında

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.