TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar?

Haziran enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte temmuz ayı kira artış oranı belli oldu.Peki temmuz ayı kira zammı ne kadar oldu,detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar?

TÜİK'in 5 Temmuz Çarşamba tarihinde enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte, gözler temmuz ayı kira artış oranlarına çevrildi. TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon verileri, kira artışlarında etki gösteren TÜFE rakamlarının da netleşmesine sebep oldu. Temmuz ayı kira artış oranının, TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenmesi bekleniyordu ancak hükümetin getirmiş olduğu kira zammı sınırlandırması temmuz ayının artış oranının belirlenmesine neden oldu. Peki açıklanan enflasyon verilerine göre 2023 temmuz ayı kira zammı ne kadar oldu?

KİRA ARTIŞ SINIRI UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan kira artışlarıyla ilgili olarak, "Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde artırım oranı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştır. Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

para

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

Temmuz ayı kira artış oranının, TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenmesi beklenirken kira zammı sınırlamasının uzatıldığı açıklandı. Buna göre, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak.

Yapılacak olan yüzde 25'lik zam sınırı yalnızca konut için geçerli olacak olup, işyeri kiralarını kapsamayacak.

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

Mevcut Kira Bedeli: 10 bin TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Temmuz 2023

Girdiğiniz Artış Oranı: %25

Kira Artış Tutarı: 2500 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 12 bin 500 TL  

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.