TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli bayram ikramiyesi için gözler ödeme tarihlerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyesi ödemesi için bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50’lik bir artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz.” dedi. Bu açıklamadan sonra herkesin gözü bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 11:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekli bayram ikramiyesi için gözler ödeme tarihlerinde

Emekli Bayram ikramiyesi yılda 2 kere alınmaktadır. İkramiyelerin alınacağı resmi tarihler bayramlara göre değişse de alınacağı Bayramlar bellidir: Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere 2 defa alınır. Bu ikramiyeler emekli maaşına ek olarak verilir. Peki, emekli bayram ikramiyelerinden kimler yararlanabilir? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte tüm merak edilenler...

bayram ikramiyesi

Emekli Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanabilir?

Emekli bayram ikramiyesinden tüm emekliler yararlanabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK emeklisi, dul yetim aylığı, vazife malullüğü, yaşlılık aylığı ve ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik aylığı alan kişilere ödenecektir. Ayrıca; şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, muharip gaziler, terörden zarar gören siviller ve şampiyon sporcular bu zamdan yararlanacaktır.

Bunların dışında dul ve yetim aylığı bayram ikramiye ödemesi hak ediş oranına göre yatacaktır. Bu hak ediş oranları ise şu şekildedir: Yüzde 75 ise 2250 TL, yüzde 50 ise 1500 TL ve yüzde 25 olan kişilere ise 750 TL emekli bayram ikramiyesi yatacaktır.

bayram ikramiyesi

Emekli Bayram İkramiyesi Ne zaman Ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi 2022 yılında 1100 TL’ydi. 2023 yılında ise gelen zamlarla birlikte 2 bin liraya yükseldi. 2024 yılında ise emekli bayram ikramiyesi alacak kişileri sevindirecek bir haber geldi. Yüzde 50 zam oranıyla birlikte 2024 emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseldi. Bu açıklamadan sonra herkes ne zaman ödeneceğini merak etmeye başladı. Ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı’nın olduğu tarihlerde yapılmaktaydı. Bu yüzden gözler ödeme tarihlerine çevrildi.

Bayram ikramiyeleri bayramdan bir hafta önce hesaplara geçiyor. Senede iki defa ödenecek olan bayram ikramiyeleri tarihi ise şu şekildedir: Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde olduğu için bayram ikramiyeleri 1 ile 9 Nisan tarihi arasında hesaplara geçmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 16 Haziran tarihinde olduğundan dolayı 10 ile 15 Haziran tarihleri arasında hesaplara geçmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.