TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ramazan bayramı

ramazan bayramı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ramazan bayramı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bayram tatili ile deniz sezonu açıldı: Çeşme'de hareket var! Haber

Bayram tatili ile deniz sezonu açıldı: Çeşme'de hareket var!

Bayram öncesi rezervasyonlarla otellerdeki doluluk oranları yüzde 100'e yaklaşan Çeşme, günübirlik ziyaretçilerin de eklenmesiyle en kalabalık günlerini yaşıyor. Çeşme'nin yanı sıra Urla, Seferihisar gibi tatil beldelerine ulaşımı sağlayan İzmir Çeşme Otoyolu'nda trafik akışının yoğunluk nedeniyle yavaşladığı gözlenirken Alaçatı, Ilıca gibi bölgelerde yoğunluk dikkati çekiyor. Hava sıcaklığının en yüksek 23 derece seyrettiği ilçede Ilıca Plajı'na gelen çok sayıda tatilci, deniz suyu 19 derece civarında olmasına rağmen serin suda yüzmeyi tercih etti. Nisan ayında deniz deneyimi yaşadık Bursa'dan ailesiyle Çeşme'ye tatile gelen Duygu Koç, Ilıca Plajı'nın güzel olduğunu, çocuklarının da iyi vakit geçirdiğini belirterek, "Nisan ayında ilk defa deniz deneyimi yaşadık. Hava da çok güzel." dedi. Nevşehir'den tatile gelen Mehmet Çavdar da arkadaşları ve aileleriyle 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek istediklerini ifade ederek, "Tatil çok güzel geçiyor. Çok güzel bir denizi var. Su soğuk değildi. Çeşme'nin keyfini bilen geliyor." diye konuştu. Ailesiyle denize giren 10 yaşındaki Maya Patina ise İzmir'de yaşadığını ve tatilin kendisi için güzel geçtiğini, denize girmenin mutluluğunu yaşadığını aktardı. İstanbul'dan tatile gelen Erda Yüksek de erken bir yaz tatili yapmak istediklerini ifade ederek, "Ailemizle birlikte geldik. Deniz de kumsal da çok güzel. Denize giren çok fazla kişi var. Sezon çok erken açıldı." diye konuştu.

Muğla'da bayram tatilinde yoğunluk: Sahiller kalabalık, turizm canlılık kazanıyor Haber

Muğla'da bayram tatilinde yoğunluk: Sahiller kalabalık, turizm canlılık kazanıyor

Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde tatilciler, halk plajında güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Bazı tatilciler denize girmeyi tercih ederken, kimileri de Akyaka'dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezintiye çıktı. Akyaka, yakın illerden gelen turistlerle doldu. Akyaka'daki giriş ile çıkış noktalarında trafik yoğunluğunu azaltmak ve yol kontrolünü sağlamak için Jandarma trafik timleri görev yaptı. Oluşan uzun araç kuyrukları Anadolu Ajansı ekiplerince dronla görüntülendi. Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla sahillerde yoğunluk yaşandı. Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Torba ve Yalıçiftlik sahillerinde kent sakinleri ve tatilciler güzel havayı değerlendirerek denize girip güneşlendi. Fethiye ilçesinde, Ölüdeniz kara yolunda araç kuyruğu oluştu. Mahalledeki Belcekız Plajı'nda tatilciler denize girmeyi ve kumsalda güneşlenmeyi tercih etti. Macera tutkunları ise Babadağ'daki pistlerden yamaç paraşütüyle havalanarak Ölüdeniz'in eşsiz manzarasını izleme fırsatı buldu. Çok sayıda tatilci, Dalyan Kanalı'nda düzenlenen turlara katılarak eğlenceli zaman geçirdi. Marmaris'te Belediye Halk Plajı, Uzunyalı Sahili ve İçmeler Plajı'nı dolduran turistler, şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkardı, sık sık denize girerek serinledi. Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, gazetecilere, yerli turistlerin daha çok bölgelerindeki butik otelleri tercih ettiğini söyledi. Dalyan'ın tarihi ve kültürel dokusuna dikkati çeken Yağmur, "Ziyaretçiler Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, İztuzu Plajı'nı gezerek gönüllerince tatilini geçiriyor. Bayramdan sonra da yerli ve yabancı turist yoğunluğu devam edecek." dedi.

Bayramın acı tablosu: İlk 6 günde 48 kişi hayatını kaybetti Haber

Bayramın acı tablosu: İlk 6 günde 48 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Yerlikaya soysyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı’na ilişkin kaza verilerin açıkladı. Yerlikaya, ilk 6 günde 3 bin 706 trafik kazası gerçekleştiğini ve bu kazalarda 48 kişinin hayatını kaybettiğini belitti. Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde; “Bayram tatili için memleketimizin çeşitli illerine giden vatandaşlarımızın geri dönüş yolculukları başladı. Bugün trafik yoğunluğu tekrar artıyor. Bayramın ilk 6 gününde trafik kazalarında ise maalesef 48 vatandaşımız hayatını kaybetti. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Bayram tatili boyunca Trafik Polislerimiz ve Jandarma Trafiğimiz, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ediyor. Bayram tatilinin 6. günü 11 Nisan 2024 Perşembe gününde; 635 trafik kazası meydana geldi.   391 bin 472 araç denetlendi. 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi, 23 bin 886 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk gününde toplam; (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe) 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. 48 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 6 bin vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aklımızdan çıkarmayalım: #HayatlaYarışılmaz Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.”

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti: Ortak hassasiyetlerimiz var Haber

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti: Ortak hassasiyetlerimiz var

CHP Genel Merkez binasına Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretler devam ediyor. Bu çerçevede MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki MHP heyetini, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyet karşıladı. Türkiye İttifakı mesajı “Belediyelerimiz üzerinden herkese hizmet vermeye devam ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz” Nazlıaka, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde büyük Türkiye ittifakını kurmak istediklerini belirterek, “Her siyasi partiden, her görüşten yurttaşımız var. Her birine karşı sorumluluk duyuyoruz. Bakış açımız her zaman şu oldu; kim milli maçı kazandığımızda duygulanıyorsa, kim Filenin Sultanları bir galibiyet elde ettiğinde onurlanıyorsa, kim kırmızı beyaz bayrağımızı gördüğünde o bayrağın altında görünmenin onurunu yaşıyorsa herkes Türkiye ittifakının bir parçasıdır. Dolayısıyla, bundan sonraki süreç içerisinde de bize oy veren, vermeyen her kim varsa onlarla halkın ittifakını kurarak, belediyelerimiz üzerinden herkese hizmet vermeye devam ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. “Özel’in açıklamasını anlamlı buluyoruz” “Özgür Özel’in seçim sonrası yapmış olduğu değerlendirmeleri çok anlamlı ve kıymetli buluyoruz” "Umut ederim ki sizinle ittifak edenler de sizin hissiyatınıza katılırlar" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise, "Ortak paydamız ülkemizin birliği, bütünlüğü ve düzeni. Bizim bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu tüm millet biliyor. Bunun yanı sıra Özgür Özel’in seçim sonrası yapmış olduğu değerlendirmeleri çok anlamlı ve kıymetli buluyoruz. Biraz da espri olsun. İlk defa bu seçimde CHP'nin aldığı neticeler sonrası ‘tek adam rejimi’ değerlendirmelerini duymadık veya ‘trafolara kediler girdi’ gibi durumlar olmadı. Seçimlerin çok fazla insanımızın mağdur olmadan sonuçlanmış olması da son derece önemliydi" ifadelerini kullandı. “Ekonomik sıkıntılar giderilir” MHP olarak kırmızı çizgilerinin belli olduğunu ifade eden Sadir Durmaz, “Biz bayrak yere düşmesin, ezan susmasın diye mücadele eden bir siyasi partiyiz. O yüzden Türkiye ekonomide ilk defa birtakım sıkıntılar yaşıyor değil. Geçmişte de zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Ekonomideki sıkıntılar bugün olur, yarın alınan birtakım tedbirlerle daha rahat bir zemine kavuşur ama Allah korusun ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit altına alacak gelişmelere hep birlikte karşı durmalıyız” dedi. “Ortak hassasiyetler” Durmaz’ın bu sözleri üzerine ise Nazlıaka, "Sizin hassasiyetiniz bizim hassasiyetimiz" diyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem ülkemizin hem de partimizin kurucusu. Dolayısıyla ortak değerlerde zaten birleşiyoruz, buluşuyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti CHP ile bayramlaştı Haber

AK Parti CHP ile bayramlaştı

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla, CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi başkanlığındaki heyeti, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyet karşıladı. Nazlıaka, bayramların küslerin barıştığı, uzaktakilerin birleştiği; dostluğun, birliğin ve beraberlik duygusunun pekiştiği günler olduğunu ifade ederek, bu bayramda başta Filistin olmak üzere bütün dünyada barışın, huzurun, refahın ve kardeşlik duygusunun daha da yükselmesi temennisinde bulundu.   “Omuz omuza” “İnsanların beklediği hizmeti iktidarıyla ve muhalefetiyle sırt sırta, omuz omuza ancak başarabiliriz” Devletlerin siyasetle yönetildiğini ve ekonomiyle büyüdüğünü dile getiren AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert ise hem ekonomiyi hem de siyaseti doğru yönetmek gerektiğine değinerek, “Bugün geldiğimiz noktada yerel yönetimlerde ciddi bir başarınız oldu, tebrik ediyoruz. Şimdi daha iyi hizmetleri birbirimize yaklaşarak, daha iyi çalışmaların formüllerini geliştirmek zorundayız. Bu insanlar bizden hizmet bekliyorlar. Bu hizmeti; iktidarıyla ve muhalefetiyle sırt sırta, omuz omuza ancak başarabiliriz” ifadelerini kullandı. Ekonomin yüzde 85’i CHP’li belediyelerde Türkiye ekonomisinin yüzde 85’inin CHP’li belediyeler tarafından yürütülecek olmasının kendileri için sorumluluk duygusunu daha da yükselttiğini vurgulayan Nazlıaka, “Bu teveccühe layık olmak için daha fazla çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Bu noktada yereldeki iyi uygulamaları yaygınlaştırmalıyız. Birimizin bir eksiği varsa bu eksiği kapatmalıyız” dedi. İsrail’e ihracat kısıtlaması Nazlıaka, Ticaret Bakanlığı tarafından Gazze’ye saldırılarına hala devam eden İsrail’e yönelik ihraç edilen 54 ürün hakkında alınan ihraç kısıtlama yasağına değindi. İsrail’le 7 Ekim’den bu yana 2 milyar doların üzerinde ticaret hacmi olduğunu savunan Nazlıaka, bu kararın geç alınmış ama doğru bir karar olduğunu ifade etti "Filistin’le yapılan ticaret izinlerden dolayı İsrail ile yapılmış ticaret gibi gözüküyor" Nazlıaka’nın sözleri üzerine Sert, Filistin’e gidebilmek için İsrail vizesi gerektiğini belirterek, "Yapılan bütün ticaretler de onların vize ve izinleriyle ancak mümkün oluyor. Dolayısıyla Filistin’le yapılan ticaret de İsrail ile yapılmış ticaret gibi gözüküyor. Orayı bir ayırmamız gerekiyor. Bizim burada zulmeden İsrail’e taraf ve destek olmamız mümkün değil” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.