TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Enflasyonu düşürücü büyüme stratejisi izliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun halkın en önemli sorunu olduğunu belirterek, "Bizim önceliğimiz enflasyonla mücadele. Enflasyonu düşürücü bir büyüme stratejisi izliyoruz. Kısa vadede bazı dönemsel etkiler görülebilir ancak orta ve uzun vadede fiyat istikrarı ile sürdürülebilir bir büyüme birbirini destekleyecektir" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 23:56
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Enflasyonu düşürücü büyüme stratejisi izliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı’na katılarak Türkiye'nin istikrarlı büyümesini vurguladı. Yılmaz, deprem ve enflasyon gibi zorluklara rağmen ülkenin büyüme yolunda istikrarını koruduğunu ifade etti. Enflasyonun düşürülmesinin öncelikli politikaları arasında olduğunu belirten Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde cari açığı azaltacak, OVP planlarımızı hayata geçireceğiz. Reel ekonomide iyi durumdayız ancak finansal açıdan bazı zorluklar yaşıyoruz. Halkın en büyük sorunu enflasyon ve bizim de önceliğimiz bu. Enflasyonu azaltıcı bir büyüme stratejisi izliyoruz. Kısa vadede bazı dönemsel etkiler olabilir ancak orta ve uzun vadede fiyat istikrarı ile sürdürülebilir büyüme birbirini güçlendirecektir. Ekonomik rekabet gücümüzü ve verimliliğimizi artırmaya yönelik yapısal reformlar da gündemimizde" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı'nda Türkiye'nin büyüme performansını ve ekonomik verileri değerlendirdi. Yılmaz, dünya ortalamasının üzerinde yüzde 4,5 büyüme kaydeden Türkiye'nin, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketine rağmen istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirtti. Ülkenin milli gelirinin 1 trilyon dolar barajını aşarak 1 trilyon 119 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Yılmaz, kişi başına milli gelirin 13 bin dolara ulaştığını ve 14 bin dolar seviyesini hedeflediklerini ifade etti. Sanayinin ve imalat sanayisinin büyüme hızının arttığını da paylaşan Yılmaz, ekonomik politikaların aşırı ithalatı azaltmaya yönelik olduğunu ve tüketimi daha dengeli hale getirdiklerini dile getirdi.

Yılmaz, konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değindi. Seçim atmosferinin yerel politikaları etkilemeye yönelik olduğunu belirten Yılmaz, önceliklerinin yerel düzeydeki politikalara odaklanmak olduğunu vurguladı. Adayları Murat Kurum'un İstanbul'da afetlere hazırlık ve ulaşım konularına odaklanacağını belirten Yılmaz, İstanbul'un yatırımsızlığının acı sonuçlarını görebileceğini, bu nedenle adaylarına destek çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.