TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Bakanlığın kapısına dayandı!

Özel yurtlarda kalan öğrenciler için barınma bursu, öğrenci evleri için de kira desteği talep ettiklerini belirten Barınamıyoruz Hareketi temsilcileri, Bakanlığın kapısına kadar gitti

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 11:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrenciler Bakanlığın kapısına dayandı!

“KYK veya üniversite yurdunda sorun yaşıyorsan, sokakta kaldıysan, barınamıyorsan bize ulaş!” çağrısıyla yola çıkan Barınamıyoruz Hareketi, Ankara ve İstanbul’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kapısına dayandı. Sorumlulara, hazırladıkları raporu ve talepleri ileten Barınamıyoruz Hareketi’nin temsilcileri, aynı raporu kamuoyuyla da paylaşacaklarını kaydetti. 

Özel yurtlarda kalan öğrenciler için barınma bursu, öğrenci evleri için kira desteği talep ettiklerini vurgulayan temsilciler, “Kapınıza kadar geldik, çözüm olmazsanız sokaklarda yatmaya başlayacağız!” dedi.

ÖĞRENCİLER BURADA MI YAŞASIN?

O anları X platformu üzerinden paylaşan Barınamıyoruz Hareketi, “Bugün Ankara ve İstanbul’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine kuruma dair hazırlanmış barınma raporlarımızı ve taleplerimizi ilettik, yakın zamanda kamuoyu ile de paylaşacağız. Kapınıza kadar geldik, çözüm olmazsanız sokaklarda yatmaya başlayacağız! Özel yurtlarda kalan öğrenciler için barınma bursu, öğrenci evleri için kira desteği talep ediyoruz!” dedi.

Öte yandan, Cerrah Mehmet Paşa KYK yurdunda yaşanan sorunları da gündeme getiren Barınamıyoruz Hareketi temsilcileri, “Barınamıyoruz! Yurt açılışının üzerinden 1 hafta geçmiş olmasına rağmen, sıcak su ve internet yok. Yurdun inşaatı hala bitmemiş; çamaşırhane, buzdolabı yok. Yurdun dört bir yanı inşaat halinde. Soruyoruz, öğrenciler burada mı yaşasın?” çağrısında bulundu.

 BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Üniversite öğrencilerine sıcak yemek desteği başladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.