TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi öğrencilerin ilk tercihleri arasında

Ege Üniversitesi, üniversite adaylarının tercih listesinde son dönemde olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Ege Ajans
Ege Üniversitesi öğrencilerin ilk tercihleri arasında

Ege Üniversitesi programlarına 10 bin 333 öğrenci yerleşirken bu öğrencilerin yüzde 68.44’ü Ege’yi ilk 5 tercihleri arasına aldı. Öğrencilerin yüzde 27.41’inin ise ilk tercihi Ege Üniversitesi oldu. Genel kontenjandan 9 bin 997, okul birincisi kontenjanından 158,  daha önce üniversiteye gitmemiş 34 yaş üstü kadın kontenjanından 178 olmak üzere toplam 10 bin 333 kişi Ege Üniversitesine kayıt yapma hakkı kazandı.

yeni öğrenci_ilkses (1)-2

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, uluslararası tanınır araştırma üniversitemiz, bu sene  de önemli bir başarıya imza atarak, öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada yer aldı. Hayata geçirdiğimiz öğrenci odaklı uygulamalar, eğitim-öğretim, Ar-Ge alt yapısına yaptığımız yatırımlar neticesinde öğrenciler için de çekim merkezi haline geldik. Ailemize yeni katılan öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Yüz yüze kayıtlarımız 28 Ağustos-01 Eylül tarihleri arasında, elektronik ortam üzerinden kayıtlarımız ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrencilerimiz için hazırladığımız rehber niteliğindeki ‘Öğrencinin El Kitabı’na da web sayfamızdan ulaşılabiliyor” dedi.

yeni öğrenci_ilkses (2)0

“Üniversitemize yerleşen  öğrencelerin yüzde 27.41’inin birinci tercihi”

Ege Üniversitesinin Türkiye’deki genel başarı sıralamasından bahseden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “2023 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerin yüzde 68,44’ünün yerleştikleri program, ilk beş tercihleri arasında yer aldı. Yüzde 27.41’inin ise birinci tercihi Ege oldu. Yüzde 14.13’ü ikinci tercih, yüzde 11.01’i üçüncü tercih olarak Ege Üniversitesini seçti. Türkiye başarı sıralamasında ise ilk bin arasında 14, 1000-5000 aralığında 370, 5000-10.000 aralığında ise 343 öğrenci üniversitemizi tercih etti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de eğitim-öğretim kalitemizi artırıp araştırma ve geliştirmeye daha fazla önem verip aralıksız çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye yüzyılını akademinin yüzyılı yapmak için daha çok üretmeye, ürettiklerimizi daha çok katma değere dönüştürmeyi sürdüreceğiz. Başarımızda emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

yeni öğrenci_ilkses (2)-1

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege Üniversitesi rekor puanla öğrenci aldı

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.