TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Vardal: Bu karar öğretmenleri itibarsızlaştırır

Öğretmenlere getirileceği söylenen telefon yasağını mantıksız ve saygısızca bulan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Vardal, “Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu öğretmenlerin itibarını zedeler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 06:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Vardal: Bu karar öğretmenleri itibarsızlaştırır

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda cep telefonu ve tablet kullanımıyla ilgili olarak öğretmenlerin ve velilerin dile getirdiği sıkıntılara dikkat çekerek “Okulların tamamında değil, ancak dersliklerde cep telefonlarının kullanımını sınırlayacak önlemlerin alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu. Öğretmen ve öğrencilerin cep telefonu kullanımına ilişkin yapılan düzenlemelerin, okul ortamında daha verimli bir eğitim süreci sağlamayı hedeflediği belirtiliyor. Yapılan açıklamayı değerlendiren Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “Hiçbir öğretmen şahsi telefonunu müdürün odasına ya da öğretmenler odasına bırakmaz. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu öğretmenlerin itibarını zedeler. Üstelik telefonu başka bir yerde bırakmak sorunda kalmak kişisel verilerin korunmasına da aykırıdır. Kimse cep telefonunu yanından ayırmak istemez doğal olarak öğretmenler de istemez. Büyük ihtimalle öğrencilere getirilen telefon yasağı sonrasında öğretmenlere de getirilmek isteniyor ama ikisi kesinlikle aynı değil” açıklamasında bulundu.

NECİP VARDAL

BAŞKA SORUNLARA NEDEN OLUYOR

Hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından, sorunları yasaklayarak çözmenin kalıcı bir çözüm olamayacağını savunan Başkan Vardal, böyle yasakların daha farklı sorunlar yol açabileceğini belirtti. Ayrıca öğretmenlerin ders esnasında çoğunlukla telefonlarını anlattığı konuyu destekleyen video ve resimleri göstermek için kullandığını da söyleyen Vardal, “Biz yaşadığımız her problemi çeşitli yasaklamalarla ortadan kaldırmaya çalışıyoruz sonrasında ise bunlar başka sorunlara neden oluyor. Telefonu olumlu yönde kullanmayı alışkanlık haline getiremediğimiz sürece bu yasaklardan sonuç alamayız. Öte yandan öğretmen arkadaşlar gerektiğinde cep telefonunu ders materyali olarak da kullanabiliyorlar. O sebeple sınıflara telefon sokmamak materyal ihtiyacına da beraberinde getirir. Ayrıca bir öğretmen eğer ders esnasında telefonla ilgilenip dersleri boşluyorsa, bununla ilgili yöneticilerinin disiplin araçları vardır. Ancak böyle bir yasaklama yönteminin pratikte bir karşılığı yoktur” dedi.

DAHA KALICI VE MANTIKLI ADIMLAR ATILMALI

Öğretmenlerin derse girmeden önce telefonlarını öğretmenler odasına ya da okul müdürüne bırakacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Vardal, böyle bir şeyin öğretmenlerin itibarını zedeleyebileceğine dikkat çekti. Ayrıca telefon yasağının özel hayata da saygısızlık olacağını söyleyen Vardal, yaptığı açıklamada “Hiçbir öğretmen şahsi telefonunu müdürün odasına ya da öğretmenler odasına bırakmaz. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu öğretmenlerin itibarını zedeler. Üstelik telefonu başka bir yerde bırakmak sorunda kalmak kişisel verilerin korunmasına da aykırıdır. Kimse cep telefonunu yanından ayırmak istemez doğal olarak öğretmenler de istemez. Büyük ihtimalle öğrencilere getirilen telefon yasağı sonrasında öğretmenlere de getirilmek isteniyor ama ikisi kesinlikle aynı değil. Zaten böyle bir karar sadece bir kesimin taleplerini karşılamaya yönelik verilir. Ancak bu konuda çözüm izlenen yasak yoluyla olamaz. Daha kalıcı ve mantıklı adımlar atılmalı” ifadelerine yer verdi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zincirleme sorunlar alarmı! Eğitimde ‘seçmeli’ krizi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.