TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akbelen’de saldırı son bulmuyor: Başkan Uğur Toprak yaralandı!

Akbelen’de polis ve jandarmanın sert müdahalesi sonucunda Başkan Uğur Toprak darp edildi. Arbede esnasında Toprak’ın kıyafetlerinin yırtıldığı görüntülendi

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akbelen’de saldırı son bulmuyor: Başkan Uğur Toprak yaralandı!

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Muğla'nın Akbelen Ormanı’nda maden uğruna yaşanan ağaç kıyımı devam ediyor. İkizköy halkının mücadelesi sürerken, bölgeyi çevre aktivistleri, sanatçılar ve siyasi aktörler de ziyaret ediyor. Yaşam savunucuları tarafından kararlılıkla gerçekleşen direnişe Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak da alana giderek destek verdi. 
24 Temmuz'dan bu yana süren kritik mücadele, çevrecilerin ve doğaseverlerin bir araya gelerek santralin çevresindeki doğal alanların korunması için verdikleri önemli bir mücadeleyi gözler önüne sererken, vatandaş kolluk kuvvetlerinin saldırısıyla karşı karşıya. Başkan Uğur Toprak da jandarmanın sert müdahalesi sebebiyle yaralananlardan. Saldırı, sosyal medyada eleştirilerin odağı olurken, Gıda Mühendisleri Odası tarafından ‘kınama’ mesajı yayınlandı. 


KABUL EDİLEMEZ 

“İzmir şube başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Anayasamızın vermiş olduğu protesto etme, karşı çıkma ve açıklama yapma hakkını hiçbir şiddete başvurmadan kullanmaları esnasında kolluk kuvvetlerince saldırıya uğramaları kabul edilemez. Demokratik bir ülkede protesto hakkının kolluk kuvvetlerince şiddet kullanılarak engellenmesini TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak kınıyor, Şube Başkanımız İ.Uğur Toprak’ın yanında olduğumuzu duyuruyoruz. İçişleri Bakanlığını, vatandaşlarını düşman görme anlayışından uzaklaşarak onların haklarına saygılı davranmaya çağırıyoruz.” 
İzmir’e dönen Başkan Toprak'ın durumunun iyi olduğu ve darp raporu alarak şikayette bulunacağı kaydedildi. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.