TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli ve yabancı turistler burada serinliyor

Yerli ve yabancı tursitler sıcak havalarda serinlemek için bir yer arayışında. İşte onlarca doğal güzelliğe ev sahipliği yapan o yer...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yerli ve yabancı turistler burada serinliyor

İran'ın Gülistan eyaletinde bulunan Ramyan Çeşme Gölü soğuk suyu ve derinliğiyle yazın yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Ülkedeki Türkmen Sahra bölgesinin, uçsuz bucaksız düzlüğünün yanı başında, sırtını dağlara dayamış Ramyan kentini geçtikten soran başlayan Ramyan Vadisi onlarca doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

iran_ilkses (Özel)

GÜNEŞİN TOPRAĞA DEĞMEDİĞİ ORMANLIKLAR...

İrili ufaklı şelaleler, piknik alanı olarak kullanılabilen dere kenarları, "güneşin toprağa değmediği" ormanlıklar, balık yetiştirilen göl ve havuzlar, doğal tırmanış alanları ve yamaç paraşütüne uygun tepelerin varlığı, ziyaretçilerin bölgeyi tercih etme sebeplerinin başında geliyor.

GÖL_İLKSES

Söz konusu vadide en çok ilgi gören yer ise Ramyan Çeşme Gölü oluyor. İlk bakışta küçük gibi görünen elli metre çapında ve seksen metre derinliğindeki bu göl, gezginler ve çevreciler için dinlenme ve serinleme durağı konumunda.

iran göl_ilkses

SUYU BUZ GİBİ SOĞUK 

Çevresinde beslenebileceği herhangi bir akarsu kaynağı bulunmayan gölünün tek su kaynağı ise içindeki göze oluyor.

En kurak zamanlarda bile suyu akmaya devam eden gölün bir diğer özelliği ise 40 dereceye varan sıcaklıklarda bile "buz gibi" soğuk olması.

RAMYAN_İLKSES

BOĞULMA UYARISI

Serinlemek isteyen ziyaretçiler yüzmek için göle girerken çevre aktivistleri ise boğulma vakaları konusunda uyarılar yapıyor. Bölge halkının verdiği bilgiye göre, her yıl serinlemeye çalışan onlarca insan gölde boğuluyor.

Akan suyun ve kuş sesleri haricinde seda duyulmayan ve doğal çevresinin güzelliğiyle ilgi odağı olan göle gelen çevre aktivistleri, buldukları her fırsatta ziyaretçilerin bıraktığı çöpleri temizledikten sonra yüzüyor. AA

sıcak hava_ilkses-1

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.