TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya peynir yarışmasında Dünya 3'üncü oldu

Dünya Peynir Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Balıkesir’in "Kirli Hanım" peyniri bronz madalya alarak Dünya 3'ncüsü oldu

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya peynir yarışmasında Dünya 3'üncü oldu

İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer

Yarışmada Norveç’in "Nidelman Blu" Peyniri  “Dünyanın En İyi Peyniri”  seçilirken altın madalya alarak birincilik koltuğuna otururken, Balıkesir’in Kirli Hanım Peyniri de jüri üyelerinin verdiği puanlar ile üçüncü olarak “Bronz Madalya” hak etti.

43 ülkeden 4502 peynir çesidinin katıldığı dünyanın en büyük peynir yarışmasında Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri”nin Cumhuriyetimizin 100. yılında bronz madalya alarak Türk bayrağını Norveç'te dalgalandirarak Türkiye ye büyük mutluluk ve gurur yaşattı.

isveç 1 fgb 7 uo 9m

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yarışmaya katılan "Kirli Hanım" peynirinin gördüğü yakın ilgi ve elde edilen ödül ile Türkiye peynirciliği adına büyük bir başarı elde etti. 

35 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri farklı kökenlere, geleneğe, tat ve tarza sahip ülkelere özgü geleneksel peynirlerin uluslararası sahnede sergilenmesine, üretimlerinin korunarak devam etmesi için etkin rol üstleniyor.

2019 yılında Balıkesir şehrinin köklü peynir geçmişinin kayıt altına alındığı “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabı ve uluslararası platformda kazandığı “Gourmand Awards” dünya birincilik ödülü ardından elde ettiği bu başarı ülkemiz ve Balıkesir’in dünya çapında tanıtımına vesile oldu.

Ödüllü “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının yazarları Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur İngilizce çevirisi yapılan peynir kitapları ile bu uluslararası organizasyonunda Türkiye peynirlerinin tanıtımına katkı sağladı.

Balıkesir’in peynirleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında ilk kez uluslarası büyük bir organizasyonda ülkemizi temsil etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.