TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç'te yaşayan Türkler 100. yılı bayrak yürüyüşü ile kutladı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları vesilesi ile İsveç te yaşayan Türkler tarafından İsveç parlamentosu önünden baslayıp Türkiye Büyükelçiliği önünde biten bayrak yürüyüşü yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İsveç'te yaşayan Türkler 100. yılı bayrak yürüyüşü ile kutladı

İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer

İsveç Türk Kadınlar Federasyonu tarafından düzenlenen yürüyüş İsveçte yaşayan Türk toplumu ve STK larin büyük katılımı ile İsveç parlamentosunun bulunduğu Kungsdaragarden Meydanı'ndan başlayip Türkiye Büyükelçiliği önünde son buldu.

Yürüyüş sonunda konuşma yapan İsveç Türk Kadınlar Federasyonu Başkanı Tulin Uygur, Cumhuriyet'in 100. yılını gururla kutladıklarını ve bu büyük bayrak yürüyüşü ile taclandirdiklarini söyledi.

Tulin Uygur konuşmasında  "Öncelikle Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutlamak üzere buraya geldiğiniz için Türk Kadınlar Federasyonu, Umut Vakfı, İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği adına teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı günde bizimle birlikte olan Stockholm Gençlik Bandosuna da teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

isvecte-yasayan-turkler-100-yili-bayrak-yuruyusu-ile-kutladi (2)

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, elçilik binası önüne gelen katılımcıları Elçilik kapisinda karşılayarak yürüyüşe katılan Türk vatandaşlarımız ve Cumhuriyetin 100.cü yılını kutladı.

Büyükelçi TEZEL, Birlik ve beraberlik içinde yürüyüş yapan Türk toplumu adına mutlu olduğunu "Bu soğuk havada 2 saat yürüyüş yaptığınız için sizlere ve İsveçli dostlarıma teşekkür ederim, minnettarım." diyerek sözlerini sonlandırdı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cumhuriyet, 100. yıl defilesi ile kutlandı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.