TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD üssüne saldırı: Ölü ve yaralılar var

Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan ABD üssüne saldırı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 23:59
Kaynak: İHA
ABD üssüne saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Orta Doğu’daki ABD üslerine yönelik saldırılar sürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığı duyuruldu.

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi.

ABD’li senatörden Biden’a İran’a misilleme çağrısı

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton, Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden'a İran'a karşı misilleme çağrısında bulundu. Cotton, saldırıya karşı sert bir yanıt verilmesi gerektiğini savunarak, Biden'ı birliklere yönelik saldırılara göz yumak ve İran'a rüşvet vermekle suçladı.

Senatör Cotton, yaptığı açıklamada, "Joe Biden, askerlerimize yönelik saldırılara göz yumarak, milyarlarca dolar rüşvet vererek, İran'ı yıllarca cesaretlendirdi. Askerlerimizi ortada bıraktı." ifadelerini kullandı.

Saldırılara verilecek tek yanıtın, İran'ın hem İran içindeki hem de Orta Doğu'daki terörist güçlerine karşı yıkıcı bir askeri misilleme olması gerektiğini belirten Cotton, "Daha azı, Joe Biden'ın başkomutan olmaya layık olmayan bir korkak olduğunu doğrulayacaktır." dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Tower 22 adlı üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını açıklamıştı. Saldırıyı henüz üstlenen bir grup veya ülke olmamıştır.

Bakan Lloyd Austin: Biz kendi seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz”  

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saldırıdan İran destekli milisleri sorumlu tutarak, ABD'nin kendi seçtiği yer ve zamanda karşılık vereceğini belirtti. Austin, Ürdün'deki ABD üssünün terör örgütü DEAŞ'ı kalıcı olarak yenilgiye uğratma amacıyla bölgede bulunduğunu ifade etti.

Austin, açıklamasında, "ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırı karşısında öfke ve derin üzüntü duyuyorum. ABD güçlerine yönelik devam eden bu saldırılardan İran destekli milisler sorumludur ve biz de kendi seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz." dedi.

Savunma Bakanı, Başkan Biden ile birlikte ABD güçlerine yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ve ABD'nin birliklerini, çıkarlarını savunmak için gerekli tüm adımları atacaklarını vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.