TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD ile Teksas arasında sınır anlaşmazlığı sorunu bitmiyor

ABD hükümeti ile Teksas eyaleti arasındaki sınır güvenliğiyle ilgili yetki anlaşmazlığı devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 10:58
Kaynak: AA
ABD ile Teksas arasında sınır anlaşmazlığı sorunu bitmiyor

ABD Yüksek Mahkemesi'nin iptal kararına rağmen Teksas Valisi Greg Abbot, Meksika sınırına dikenli tel çekme planlarını sürdüreceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından gerginlik devam ediyor.

Vali Abbot'un talimatı üzerine, genellikle ABD'ye geçmek için tercih edilen Eagle Pass kentindeki sınır bölgesine yerleştirilen Teksas Ulusal Muhafızları, bölgede nöbet tutmaya devam ediyor. Teksas Ulusal Muhafızları, teknik olarak ABD ordusunun bir parçası olsa da doğrudan valinin emirlerine tabi olarak hareket ediyor.

Eagle Pass'taki Shelby Park bölgesinde, federal ordu birliklerinin girişine izin vermeyen ulusal muhafızlar, Rio Grande nehrinden düzensiz göçmenlerin geçişini engellemek için hazır bekliyor. Bu durum, sınır güvenliği konusundaki tartışmaların devam etmesine neden oluyor.

ABD medyasına göre, İç Güvenlik Bakanlığı defalarca bölgeye erişim talebinde bulunmasına rağmen, Cumhuriyetçi kontrollü Teksas eyaleti, bugüne kadar federal orduya sınır güvenliği konusunda herhangi bir yetki devri adımı atmamıştır.

Güneşin batmasının ardından bile eyalet muhafızları, Rio Grande nehrinin kıyısındaki nöbetlerine devam ederek, nehrin ABD kıyısını devasa ışıklarla aydınlatmıştır.

Teksas yetkilileri, şimdiye kadar kendi sınırlarını koruma kararlarından geri adım atmamışlardır. Ancak, Washington yönetiminin sınır yetki anlaşmazlığını çözmek için atacağı bir sonraki adım merak konusu olmaya devam etmektedir.

ABD Yüksek Mahkemesinin, Meksika sınırının Rio Grande Nehri boyunca çekilen dikenli tellerin kaldırılması yönündeki kararının ardından, Teksas Valisi Abbot ile Başkan Joe Biden arasındaki anlaşmazlık tırmandı. Teksas Ulusal Muhafızları, mahkeme kararına rağmen 23 Ocak'ta ABD sınır devriyesine izin vermemiş ve dikenli telleri yerleştirmeye devam etmiştir. Ayrıca, 25 Cumhuriyetçi eyalet valisi de ortak bir bildiriyle Teksas'ın yanında olduklarını açıklamıştır.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.