TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedelere ‘askıda bilet’

Ekonomik krizle birlikte askıda fatura, askıda ekmek gibi uygulamalar ortaya çıkarken, bu kez depremzedeler için ‘askıda bilet’ kampanyası başladı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 08:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremzedelere ‘askıda bilet’

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Maraş merkezli depremlerin ardından yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerin, 14 Şubat seçimlerinde oy kullanabilmesi için ‘askıda bilet’ uygulaması başlatıldı. Kampanyanın destekçileri arasında Oy ve Ötesi, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası yer alıyor. Askıda bilet kampanyasının destekçilerinden SODEV Başkanı Rasim Şişman, 11 ilde meydana gelen depremlerde binlerce insanın geçici olarak şehrini terk etmek zorunda kaldığını ve bu insanların seçme hakkını kullanabilmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.
Şişman, açıklamasına şunları da ekledi: “YSK, 17 Mart’ı son tarih olarak açıkladı. Depremin şokunu atlatamayan, sevdiklerinin yasını tutan binlerce insan seçimi düşünmedi, birçoğunun da tarihten haberi yoktu, bu nedenle kaçırdı. Evini, işini, sevdiklerini kaybeden binlerce insan oy kullanmak için yaşadığı şehre dönmek isterse ciddi masraf oluyor. Biz de kafa kafaya verdik, en azından maddi külfetine katkımız olsun dedik.” 

YURTTAŞLARI DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ 

Ekonomik krizle birlikte askıda fatura, askıda ekmek gibi uygulamalar ortaya çıktığını, kendilerinin de bundan esinlenerek, askıda bilet kampanyasını başlattıklarını belirten Şişman, ülkedeki dayanışma pratiğinin yüksek olduğunu, buradan güç alarak yola çıktıklarının altını çizdi. Askıda bilet kampanyasının yatay bir örgütlenme olduğunu, içerisinde yer alan tüm kurumların eşit olduğunu da vurgulayan Şişman, şöyle konuştu: “Sayfanın açıldığı ilk gün askıya 4 bin bilet bırakıldı. Yani talep çok fazla. Talepleri hızlı bir şekilde değerlendirmeye almaya çalışıyoruz. Tüm yurttaşları depremzedelerin seçme hakkını korumaları için desteğe çağırıyoruz.”
www.askıdabilet.com sitesinden bilet talep edilebiliyor. Sitede, ‘bilet iste’ butonuna tıklandığında depremzedelerden bir form doldurmaları isteniyor. Platformda ayrıca bağış da yapılabiliyor. Depremzedelerin doldurduğu form da ikametin deprem bölgesinde olup olmadığını kontrol etmek için. Hızlı bir şekilde de geri dönüş sağlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.