TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Askıda Bilet

Askıda Bilet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Askıda Bilet haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremzedelere ‘askıda bilet’ Haber

Depremzedelere ‘askıda bilet’

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  Maraş merkezli depremlerin ardından yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerin, 14 Şubat seçimlerinde oy kullanabilmesi için ‘askıda bilet’ uygulaması başlatıldı. Kampanyanın destekçileri arasında Oy ve Ötesi, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası yer alıyor. Askıda bilet kampanyasının destekçilerinden SODEV Başkanı Rasim Şişman, 11 ilde meydana gelen depremlerde binlerce insanın geçici olarak şehrini terk etmek zorunda kaldığını ve bu insanların seçme hakkını kullanabilmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. Şişman, açıklamasına şunları da ekledi: “YSK, 17 Mart’ı son tarih olarak açıkladı. Depremin şokunu atlatamayan, sevdiklerinin yasını tutan binlerce insan seçimi düşünmedi, birçoğunun da tarihten haberi yoktu, bu nedenle kaçırdı. Evini, işini, sevdiklerini kaybeden binlerce insan oy kullanmak için yaşadığı şehre dönmek isterse ciddi masraf oluyor. Biz de kafa kafaya verdik, en azından maddi külfetine katkımız olsun dedik.”  YURTTAŞLARI DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ  Ekonomik krizle birlikte askıda fatura, askıda ekmek gibi uygulamalar ortaya çıktığını, kendilerinin de bundan esinlenerek, askıda bilet kampanyasını başlattıklarını belirten Şişman, ülkedeki dayanışma pratiğinin yüksek olduğunu, buradan güç alarak yola çıktıklarının altını çizdi. Askıda bilet kampanyasının yatay bir örgütlenme olduğunu, içerisinde yer alan tüm kurumların eşit olduğunu da vurgulayan Şişman, şöyle konuştu: “Sayfanın açıldığı ilk gün askıya 4 bin bilet bırakıldı. Yani talep çok fazla. Talepleri hızlı bir şekilde değerlendirmeye almaya çalışıyoruz. Tüm yurttaşları depremzedelerin seçme hakkını korumaları için desteğe çağırıyoruz.” www.askıdabilet.com sitesinden bilet talep edilebiliyor. Sitede, ‘bilet iste’ butonuna tıklandığında depremzedelerden bir form doldurmaları isteniyor. Platformda ayrıca bağış da yapılabiliyor. Depremzedelerin doldurduğu form da ikametin deprem bölgesinde olup olmadığını kontrol etmek için. Hızlı bir şekilde de geri dönüş sağlanıyor.

Depremzedeler için seçimde ‘askıda bilet’ zamanı! Haber

Depremzedeler için seçimde ‘askıda bilet’ zamanı!

TENZİLE AŞÇI Türkiye hala 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkım ve kayıplara neden olan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için depremin gölgesinde geri sayım yapılırken seçime dair en büyük endişelerden biri de depremzede vatandaşların oy kullanma işlemleri oldu. 11 kentteki yapılar yerle yeksan olurken doğrudan 15 milyon vatandaşı etkileyen deprem felaketinden sonra milyonlarca depremzede farklı illere göç etmişti. Mart ayında, farklı kentlere göç eden depremzedelerin oy kullanabilmek için ikametlerini taşındıkları ile almaları yönünde çağrıda bulunulurken, depremzedelerin adres taşıması için tanınan süre 16 Mart tarihinde sona etmişti. ADRES TAŞIYAMAYANLAR İÇİN SEFERBERLİK Göç eden binlerce vatandaş ikametlerini taşındıkları kente aldırırken milyonlarcası ise ‘geçici barınma’ konusundaki belirsizlikler nedeniyle ikametlerini aldıramadılar. İkametlerini aldıramayan depremzedeler için Türkiye Barolar Birliği, ‘gezici sandık’ önerisini sunarken baronun talebi reddedildi. Milyonlarca depremzede için ise oy kullanmak için depremde yerle bir olan kentlerine dönmek zorunluluğu kendini gösterirken depremde canlarının yanında mallarını da kaybeden depremzedeler için bir de ‘oy kullanma’ sorunu doğdu. Öte yandan; birçok depremzede seçim günü ikamet kayıtlarının olduğu kente gidip oy kullanmak için yardım çağrısında bulunurken sivil bir girişim olan Oy ve Ötesi, depremzede vatandaşların seçim günü oy kullanabilmeleri için ‘askıda bilet’ uygulamasını başlattı. Kampanyanın destekçileri arasında Oy ve Ötesi, Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası yer alıyor. Hayata geçirilen uygulamayla birlikte bağış yapmak isteyen ya da bilet ihtiyacı olan depremzede vatandaşlar askidabilet.com adresi üzerinden ‘bağış yap2 ya da ‘bilet iste’ seçenekleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kampanyaya bağış yapmak isteyenler de siteden en düşük 250 TL olacak şekilde bağışlarını gerçekleştirebiliyor. Kampanya için yapılan duyuruda adres kayıtları deprem bölgesinde bulunan seçmenlere biletlerin Türkiye Tanıtım Araştırma ve Laik Oluşum Vakfı(TÜLOV) tarafından sağlanacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.