TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

111 yıldır sessiz! Tekirdağ'ın Gaziköy mahallesi deprem korkusuyla yaşıyor

Kuzey Anadolu Fay Hattı, Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne uzanıyor, İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi yerleri etkilemekte. Tekirdağ'ın Gaziköy Mahallesi bu fay hattının üzerinde yer alıyor ve mahalle sakinleri her an deprem korkusu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
111 yıldır sessiz! Tekirdağ'ın Gaziköy mahallesi deprem korkusuyla yaşıyor

Van Gölü'nden Çanakkale Saros Körfezi'ne dek uzanan Kuzey Anadolu Fay Hattı, ortalama 40 ila 45 milyon kişiyi etkiliyor. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'dan Marmara Denizi'ne giren KAF Hattı, bazı mahallerin ise tam altında yer alıyor.

TEKİRDAĞ'IN O BÖLGESİ TEHLİKE ALTINDA

Kuzey Anadolu Fay Hattı Van Gölü'nden başlayıp Saros Körfezi'ne kadar uzanırken, Marmara Bölgesi'nde son olarak Tekirdağ Şarköy ilçesindeki Gaziköy Mahallesine dokunarak denize iniyor.

Fay hattının denizden karaya ulaştığı yerde bulunan Gaziköy Mahallesi sakinleri ise her an deprem olacağı korkusuyla burun buruna. Bölgede en son 1912 yılında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, yaşanan felakette 216 kişi hayatını kaybetmiş ve 466 kişide yaralanarak kurtulmuştu. KAF'ın Ganos Segmentinin üzerinde bulunan Şarköy'ün altındaki bu fay seğmeni 111 yıldır uyusa da mahalleli hala korkuyla yaşıyor. Bölge tedbir amaçlı sit alanı olduğu için mahalleye yeni bir yapı yapılmasına ise izin verilmiyor.
HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.