TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ve İYİ Parti’den anlamlı bağış: Büyükşehir’den deprem için ‘ortak güç’ çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis oturumunda ana gündem on binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketi oldu. Oturumda yapılan konuşmalarda depremzedeler için ‘ortak çalışma ve ortak güç’ vurgusu yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 19:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP ve İYİ Parti’den anlamlı bağış: Büyükşehir’den deprem için ‘ortak güç’ çağrısı

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi.

Oturum, merkezi Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybeden on binlerce vatandaş için yapılan saygı duruşuyla başladı. Oturumda, depreme ilişkin yapılan açıklamalarda birliktelik ve ortak güç vurgusu yapıldı.

SOYER: EN İYİ HİZMETİ İZMİR GÖTÜRMELİDİR

Oturum açılışında konuşan Soyer, deprem bölgesinde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi ve “Hepimizin acısı ve kayıpları çok büyük. Yaşanan acıların tarifi mümkün değil. Çok büyük ve tarifsiz. Bundan sonrasında uzun yıllar boyunca oradaki çocuklar, gençler ve ailelerin acılarını hafifletmek için çalışacağız. Bizim iddiamız, 81 vilayet içinde İzmir’in diğer illerden daha çok hizmet götürmesine çalışmak. Bizim en büyük gayemiz bu. Amacımız, götüreceğimiz hizmeti daha iyi koordine etmek, daha çok vatandaşımızın iyileşmesi ve hayatının normalleşmesi için gayret etmek olacak. Bizim Büyükşehir’i Hatay, Maraş, Adıyaman ve Osmaniye’de konumlandırmak gibi bir planımız var. O bölgelerde koordinasyon merkezi oluşturuyoruz. Bu dört noktada Büyükşehir’in kurumsal kapasitesi içindeki birimlerini oralarda da oluşturarak oradaki vatandaşlarımızın eksikliklerini temin etmek için çalışıyoruz. İskenderun’a hala içme suyu verilemiyor. Bunun üzerine İskenderun’da şehrin su teminini sağlayan pompa istasyonunun tamirini arkadaşlarımız sağlıyor. Afet bölgesine en iyi en gerçek hizmeti götüren il İzmir olmalıdır. Biz deprem gördük ve ne yapılacağını en iyi biz bilmeliyiz” dedi.

tuncsoyer

AYDIN: ORTAK SİYASET ÜRETECEK GÜCE SAHİBİZ

CHP grubu adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, ortak siyaset üretme çağrısında bulunurken eğitim çağrısında bulundu ve “Acımız çok büyük ve taze. Hepimizin üzüntüsü ve acısının yanı sıra öfkelerimiz ve eleştirilerimiz de var. Ama şu anda yaralarımızı sarma zamanı. Elbette ki yetersizlikler, yanlışlar, hatalar ve kötü uygulamalar var, var olacak. Ama hepimiz bundan ders çıkarmalıyız. Zaman zaman hepimiz tartışıyoruz, siyaset üstü ifadesini kullanıyoruz. Hiçbir şeyin siyaset üstü olduğunu düşünmüyorum. Ayrıştığımız şeyler var ama ortak siyaset oluşturmamız gereken şeyler de var. Bu siyaseti, toplumun talebi olarak oluşturmak zorundayız. Zaman zaman burada bu sınırları zorlasak da bizim bu irademizin tam olduğunu biliyorum. Biz tüm farklılıklarımıza rağmen ortak siyaset üretecek güce sahibiz. Siyaseti de sadece siyasilere bırakmamalıyız. Halkın da siyasete müdahil olmaları ve demokratik baskı kurma haklarını kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Biz hayata tutunmak ve hayatı devam ettirmek zorundayız. Bu konuda da kimse umutsuz olmasın. Rutine dönmenin en önemli yanlarından biri gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Biz küresel salgın döneminde aksayan eğitimimizi daha fazla aksatmamalıyız. O bölgedeki öğrencileri bu tarafa kaydırarak eğitimi sürdürmeliyiz. Bizler CHP grubu üyeleri olarak, Büyükşehir’den elde edeceğimiz geliri Bir Kira Bir Yuva ve Umut Hareketi’ne bağışlayacağız” ifadelerini kullandı.

murataydin

HIZAL: FARKLILIKLARIMIZI KENARA KOYARAK…

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise şunları söyledi; “Türkiye olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Tarifi imkansız bir acı yaşıyoruz. Depremin ilk anından itibaren milletimizin, devletimizin tüm unsurları, tüm olumsuz koşullara rağmen elinden gelen bütün çabayı gösterecek oradaki insanlarımızın acısını hafifletmek ve enkaz altındaki vatandaşlarımız için inanılmaz bir mücadele verdik. Burada devletten kastım devletin tüm unsurları. Yerel yönetimler STK’lar, milletimizin bireysel çabaları da bunun içinde. Depremi yaşamış bir şehiriz. Belki o bölgede yaşanan deprem göre çok çok daha küçük bir deprem. Ama acının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu konuda hepimize bir görev düşüyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Bu millet güçlü. Ben devletimizle milletimizle bütün farklılıklarımızı bir kenara koyarak bu acı günleri beraber atlatacağız. Bunun mücadelesini vermek zorundayız.”

ozgurhizal-1

ŞAHİN: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRMELİYİZ

MHP grubu adına konuşan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, hasarları minimize etmek için kentsel dönüşüm vurgusu yaptı ve “Gün birlik olma günüdür. Yaşanan kavgaları bir kenara bırakıp yaşananlardan ders çıkarmak zorundayız. Deprem değil çürük binalar öldürür. Kentsel dönüşümün önemini bir kez daha anlamış oluyoruz. Asıl olan deprem öncesi yapılması gerekenlerdir. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz. 10 ilimizi doğrudan birçoğunu da dolaylı yoldan etkileyen bu depremlerde vefat eden Kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

selahatttinsahin

SEVİNÇ: 3 OTURUMU DEPREM BÖLGESİNE BAĞIŞLIYORUZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de meclis oturumları gelirlerini bağışladıkların açıkladı ve “Depremde ülkemizin her ilinden yardımlar yapılıp destekler veriliyor Büyükşehir belediyemiz de ilçe belediyelerimizle koordineli olarak gereken tüm desteği vermekte. Ülkemiz birinci derece deprem bölgesinde dileğim bu durum karşısında tüm yapıların depreme karşı dirençli olması. Acımız ve üzüntümüz büyük. Ülkemizin başı sağ olsun. İYİ Parti olarak biz bu ayki 3 meclis oturumumuzu deprem bölgesine bağışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

kemalsevincc

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.