TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den iklim krizi atağı: İlçe belediyelere SECAP eğitimi!

Türkiye’de bir ilke imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmir İlçe Belediyeleri SECAP Eğitim ve Destek Programı” başlattı. 1 yıl sürecek program kapsamında 30 ilçenin iklim krizine karşı Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalaması ve SECAP hazırlaması hedefleniyor

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir’den iklim krizi atağı: İlçe belediyelere SECAP eğitimi!

ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye’de bir ilke imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer şehirlere örnek olacak “İzmir İlçe Belediyeleri Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) Eğitim ve Destek Programı” başlattı. Konak’ta bulunan İzmir Kent Konseyi binasında gerçekleşen ve açılış konuşmalarıyla başlayan eğitim programı, alanında uzman isimlerin bilgi aktarımında bulunduğu oturumlarla devam etti. 1 yıl sürecek olan program kapsamında, 30 ilçenin iklim krizine karşı Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalaması ve SECAP hazırlaması hedefleniyor.

PROGRAM 1 YIL SÜRECEK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İZENERJİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz, 2021 yılında Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı açıkladı. Uluslararası arenada kabul gören bir prestij unsuru. İklim riskini bilmenin şehir bazında ispatı. Türkiye’de bu çalışmayı yapan belediyelerimiz var. Bazı ilçelerimiz bu duyarlılığa sahip onlar da kendi öngörüleri ile eylem planları hazırlamış durumda. 30 ilçede bu farkındalığa ulaşmış bir iklim eylem planına sahip olmak istiyoruz. Bütün ilçelerimiz kadro olarak yeterli değil. Genel zafiyeti göz önüne alarak kendimize böyle bir görev biçtik. Bu 1 sene sürecek bir program. Hazır bir reçete ile kendi bölgenizdeki çalışmaları yapıyor olacaksınız” dedi.

BAŞKAN SOYER’E ÖVGÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Kemal Kılıç da, “Bizler Türkiye’de yasal değişiklik haline gelmeden İklim Değişikliği Daire Başkanlığını kuran ilk belediyeyiz. Birçok büyükşehir belediyesinin hala bu iş için uğraştığını biliyorum. İklim krizi gündemdeki en önemli konu, herkes bundan bahsediyor. Sözler, vaatler var ama gerçekleşen hiçbir şey yok.  Bizler çok şanslıyız, iklim krizini içselleştiren ve dert edinmiş bir belediye başkanımız var. Tüm çalışmalarda iklim krizi bir numaralı gündem olarak ortaya çıkıyor. Atık yönetimiyle ilgili 3 tesisimizde biyogaz elde ederek metan ağzı salınımını engelliyoruz. Hedeflerimizi yüksek tutuyoruz. Çatı GES’lerimizin sayısı bugün 12’ye çıktı. Sürdürülebilir Eylem Planımız, birçok belediyeden önce hazırlandı” ifadelerini kullandı.

HEDEF 30 İLÇEDE BAŞKANLAR SÖZLEŞMESİ VE SECAP

Projenin önemine değinen SolarMENA Enerji ve Çevre Tek. Ltd. Şti.’nden Doc. Dr. Mete Çubukçu ise, “Bugün heyecan verici bir projeyi başlatıyoruz ve bunu yapmak İzmir’e yakışıyor. Yenilebilir enerji vizyonuyla öne çıkan bir şehir İzmir. Biz İZENERJİ ile birlikte danışma kurulunda yer alacağız. Bu çalışmayı aslında siz yapacağız biz kolaylaştırıcı görevi göreceğiz. İzmir’in 30 ilçesinin Belediye Başkanları Sözleşmesi taraftarı olması ve SECAP hazırlamasını modore etmek istiyoruz. Şimdilik bu sayı Büyükşehir dışında 9” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.