TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askıda ekmek çağrısı

Tüm ülke güneydoğu illerinde meydana gelen deprem felaketiyle dört koldan mücadele ederken İzmir Fırıncılar Odası Kemal Sırtı, vatandaşlara “askıda ekmek” çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Askıda ekmek çağrısı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye Kahramanmaraş ve çevre illerde art arda meydana gelen ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin acısını yaşıyor. Afet bölgelerine yurt içi ve yurt dışından arama kurtarma ekipleri ve yardımlar akın ederken enkazların kaldırılma çalışmaları hala devam ediyor. Bölge halkı bir yandan afetin yıkıcı ve ölümcül etkisiyle mücadele ederken diğer yandan da açlık ve soğuk hava koşullarına göğüs germeye çalışıyorlar. Depremzedeler için dört koldan çalışmalar yürütülürken İzmir Fırıncılar Odası da afet bölgesine ekmek ve ihtiyaç malzemeleri göndermek için harekete geçti. İzmir Fırıncılar Odası Kemal Sırtı, ekmek yardımlarına devam edeceklerini söylerken vatandaşlara da çağrıda bulundu.

FIRINLAR ÇALIŞAMIYOR

Deprem bölgesine acil olarak binlerce ekmek gönderdiklerini kaydeden Sırtı, “Dün 10 bin ekmek gönderdik bugün de 40 bin ekmek göndereceğiz. Ekmek sıkıntısı özellikle İskenderun ve Hatay’da çok büyük. Fırınlar çalışmıyor. Bize bölgeden gelen bazı şikayetler var. Fırınların doğalgazı kesildiği için çoğu fırın çalışamıyor. Odun da yok. Zaten insanlar ya enkaz altında ya da yakınları enkaz altında kalmış durumda. Ekmek şu an deprem bölgelerinde çok büyük sıkıntı. Biz de elimizden geldiğince bir şey yapıyoruz. Bir kriz masası oluşturduk. Birlikte hareket ediyoruz. Sadece ekmek değil ihtiyaç. Tüm gıda maddeleri, giyecek, bot gibi birçok ihtiyaç var” dedi.

YARDIMLARI UÇAKLA GÖNDERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Ekmek desteği konusunda vatandaşlara da çağrıda bulunan Sırtı, “Bu konuda biz para talep etmiyoruz. Vatandaş fırına gidip kendisi adına deprem bölgelerine gönderilmek üzere ekmek alabilir. Mesela ‘50 ekmek gönderin’ ya da ‘10 ekmek gönderin’ diyebilir. Biz bu gönderimleri bir gün yapıp bırakmayacağız. Sürekli olacak ve her gün yapacağız. Vatandaşlarımız da fırına gidip buna katkıda bulunabilir. Biz fırıncılar olarak oradaki halkımız için elimizden geleni yapacağız. Bunun yanında maalesef yollar kapalı, ulaşımda sıkıntı oluyor. Ama bunun için de Valilik ile anlaşma yapıp uçakla göndermeye çalışacağız yardımları” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.