TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa Petkimspor-Pınar Karşıyaka: Potada İzmir derbisi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde büyük heyecan başlıyor. Sezonun ilk haftasında Aliağa Petkimspor ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek. Peki, Aliağa Petkimspor-Pınar Karşıyaka maçı ne zaman? Nerede? Hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa Petkimspor-Pınar Karşıyaka: Potada İzmir derbisi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de büyük heyecan başlıyor, taraftarlar sezonun başlamasını iple çekiyor. Yeni sezonda birbirinden iddialı ve kaliteli takımlar mücadele edecek. Basketbol severlerin merakla beklediği Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunun açılış maçı bugün Manisa BBSK-Bahçeşehir Koleji maçı ile olacak. Pazar günü saat 13:00'te ise iki İzmir takımı karşı karşıya gelecek. Aliağa Petkimspor ile Pınar Karşıyaka sezonun ilk haftasında Enka Spor Salonu'nda kozlarını paylaşacak.

POTADA İZMİR DERBİSİ

İzmir ekiplerinden Pınar Karşıyaka ve Aliaağa Petkimspor sezonun ilk haftasında mücadele edecek. İzmirli basketbol severler Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'in ilk haftasında İzmir derbisini izleyecek. Aliaağa Petkimspor'un Enka Spor Salonu'nda ev sahipliği yapacağı derbi büyük heyecana sahne olacak. Burak Gören'in öğrencileri yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Petkimspor, bu sezon Avrupa'da mücadele etme hedefiyle iddialı başlamak istiyor. Geçen sezonun lig ikincisi Pınar Karşıyaka ise bu sezon şampiyon olmak istiyor.  Ufuk Sarıca ve ekibi geçen sezondan ders alarak yeni sezonda şampiyonluğu hedefliyor.

ALİAĞA PETKİMSPOR AVRUPA

PINAR KARŞIYAKA ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

Karşıyaka Spor Kulübü'nde yeni başkan, yeni yönetim ile basketbol şubede değişime giden Pınar Karşıyaka transferleriyle taraftarlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Kelan Martin,  Vernon Carey transferleriyle dikkatleri üzerine çeken Karşıyaka, 2023-2024 sezonunda yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyor. Takımın kimyasını Errick McCollum, Jaylon Brown, Vitto Brown ile korumaya çalışan yeşil kırmızılılar ek transferler ile eksiklerini tamamladı. Geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Pınar Karşıyaka bu sezon şampiyon olmayı hedefliyor. Antalya'da TÜBAD tarafından düzenlenen İsmet Badem Turnuvası'nda şampiyon olan Karşıyaka, Pınar Cup'ta mücadele ederek sezona hazırlandı.

KSK

ALİAĞA PETKİMSPOR AVRUPA'YI HEDEFLİYOR

Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nin 2022-2023 sezonunda toplam 30 maçta 12 galibiyet, 18 mağlubiyet, 42 puanla sezonu 12. sırada bitirmişti. İzmir ekibi en son oynadığı maçta lider Türk Telekom'a 46 sayı farkla yenilerek sezonu bitirdi. İzmir temsilcisi geçen sezon play-off ve Avrupa kupalarına katılma hedefini gerçekleştiremedi. Burak Gören'in öğrencileri maça çıktığı 30 müsabakada 2375 sayı atarak maç başına ortalama 79,17 sayı ile oynadı. Aliağa ekibi maç başına 30,73 ribaund ortalaması ile oynarken, 18,87 asist ortalamasıyla mücadele etti. Omar Morgan Prewıtt maç başına 15,19 sayı ortalamasıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Peyton James Aldrıdge 7,6 ribaund ortalamasıyla normal en çok ribaund toplayan 7. oyuncu oldu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Potanın Tarzanları sezona iyi başlamak istiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.