TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolu sorun yönü bilinmiyor: Hastane açıldı yeni sorunlar başladı

Açılışı yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi, 16 Ekim’de hasta kabulüne başlarken bu kez da yol sorunu ve vatandaşların dev sağlık kompleksinde hizmete ulaşma çilesi başladı

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 09:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yolu sorun yönü bilinmiyor: Hastane açıldı yeni sorunlar başladı

Temeli Mart 2013’te atılan Bayraklı’daki İzmir Şehir Hastanesi’nin hasta kabulüne başlamasının ardından yeni sorunlar gündeme geldi.

Kamu-özel ortaklığıyla 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan 2 bin 60 yataklı dev hastanenin 2017’de hizmete gireceği duyurulmuş ancak açılış 8 kez ertelenmişti.

Yılan hikayesine dönen açılış resmi törensiz yapılırken, 16 Ekim'de hasta kabulüne başlarken hastanede bu defa da yol ve bilinmezlik çilesi başladı.

İZMİR ŞEHİR 2

ULAŞIMDA ‘TRAJİKOMİK’ ANLAR

Kentin merkez ilçesinde olmasına rağmen dış aksında yer alan dev sağlık kompleksinin hasta kabulüne başlamasının ardından ulaşım sorunu gündeme geldi.

Hastanenin faaliyete geçmesinin ardından ilk haftada hastane personeli ve tedavi için giden vatandaşlar için ulaşım çilesi kendini gösterdi.

Hastaneye toplu taşımayla sadece Bornova Metro’dan kalkan ESHOT hattı ve Karşıyaka’dan kalkan dolmuş olması vatandaşları mağdur etti. Mesai saatleri öncesinde duraklar tıklık tıklım dolarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’tan bir hat tahsis edilen otobüsün sefer sıklıklarının yarım saati bulması nedeniyle vatandaşlar ve hastane personeli, ulaşımın yetersizliğinden şikayet etmeye başladılar.

Edinilen bilgilere göre; hastane personelinin ulaşım sorunu için servis tahsis edilirken vatandaşların ulaşımında ise Büyükşehir’den adım bekleniyor.

İZMİR ŞEHİR

OTOBÜS EMANET, VATANDAŞLAR YÖN BİLMİYOR

Öte yandan; hastanenin ulaşımında ilk haftada trajikomik manzaralar yaşandı. Yeni açılan hastanenin yolunun bilinmemesinin yanında başka hatların otobüsleri hastane otobüsüne çevrilirken bazı şoförlerin hastane yolunu dahi bilmemesi trajikomik anlara neden oldu.

Şoför, hastane yolunu vatandaşlara sorarken hastaneye gelen vatandaşlar için ise hizmet bilinmezliği başladı. Dev hastane alanında gidecekleri yeri bilmeyen vatandaşlar, sağlık hizmeti alabilmek için zor anlar yaşadı.

İZMİR ŞEHİİİR

POLİKLİNİKLERİN TAMAMI FAAL

Aniden açılan ve daha önce İzmir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada hastanenin tam kapasite çalışabilmesi için yaklaşık 5 bin personele ihtiyaç olduğu belirtilirken 16 Ekim’den hemen önceki gün Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden doktorlar Şehir Hastanesi’ne görevlendirildi.

Hastanede bakanlık görevlendirmesiyle atanan personellerin de bulunduğu ifade edilirken diğer hastanelerden yapılan görevlendirmelerin geçici olduğu belirtildi. Hastanenin tam kadro görevlendirmelerinin tamamlanma süresine ilişkin ise net bilgi verilmedi.

Hastanede acil servis, yataklı hasta servisi, onkoloji servisi hizmet vermeye başlarken, bazı polikliniklerin hizmete başlamadığı gündeme gelirken iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve tüm polikliniklerin faal olduğu ifade edildi.

MHRS’den randevu alınamamasına ilişkin sorunun ise kısa sürede çözüme kavuşturulacağı, hastane sisteminin oturması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İLK AMELİYATLAR YAPILDI

Edinilen bilgilere göre; hastanede ilk haftadan itibaren iki ameliyat yapıldı. Ameliyatların ikisi de kardiyoloji bölümünde yapılırken ilk kalp ameliyatının ise dün yapıldığı belirtildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmirliler dikkat! Pazar günü bu yollar kapalı olacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.