TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ kimdir?

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Söğütlü Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Akgün Altuğ kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 10:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ kimdir?

İş dünyasındaki faaliyetleri ile adından sık sık söz ettiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ kimdir? Akgün Altuğ’un hayatı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Akgün Altuğ kimdir?

A. Akgün Altuğ, 1964 yılında Sapanca'da dünyaya geldi. Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sanayisinde yedek parça ve aksesuar üreten ARMA Filtre Anonim Şirketi (A.Ş.) ile dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği alanında çalışmalarını sürdüren KARYA Park Fidancılık Şirketi'nin kurucularından biridir. İş hayatına endüstri meslek lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul'da başlayan Altuğ, girişimci kişiliği sayesinde beyaz eşya mamullerinin üretiminde kullanılan ve yurtdışından ithal edilen bir parçayı Türkiye'de üretebilecekleri fikrini yöneticilerine açmasıyla işadamı olma yolundaki ilk adımını attı.

Akgün Altuğ ne iş yapıyor?

1988 yılında Akgün Altuğ, arkadaşlarıyla birlikte kurdukları şirketlerinde, başta filtre sistemleri olmak üzere birçok alanda üretim yapmakta olup ulusal ve uluslararası birçok başarı elde ettiler. Sakarya'da vergi rekortmenliği ve ihracat alanında da önemli derecelere sahip olan bu şirket, günümüzde Türkiye'de ilk 500 firma arasında yer almakta ve 3 bin kişiye iş imkanı sağlamaktadır. ARMA Filtre A.Ş., bugün Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, İtalya'nın Fabriano kentinde, ABD'nin California eyaletinde bulunan Los Angeles, Polonya ve Çin'deki üretim ve depo tesisleriyle 5 ayrı ülkede çalışmalarına devam ediyor. Akgün Altuğ ilk Yönetim Kurulu Başkanlığı görevin 1993 yılında kurulan Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin müteşebbise devredilmesinin ardından elde etti. 2005 yılında yapılan seçimlerde de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Üyeliği'ne seçildi. Meclis Üyeliği süresince aktif bir rol oynayan Altuğ, 2009 yılında yapılan SATSO seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. 2013 yılında Meclis Başkanı seçilen Akgün Altuğ, bu görevi 2018 yılına kadar sürdürdü. 2018 Nisan ayında yapılan seçimlerde ise yeniden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Ayrıca, 2009 yılında yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğine ve 2013 yılında TOBB Strateji Üst Kurulu üyeliğine seçildi.

Akgün Altuğ evli mi?

Akgün Altuğ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Akgün Altuğ kaç dil biliyor?

Akgün Altuğ, İngilizce bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.