TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üyeler aday adaylarını oyladı: İşte İYİ Parti İzmir’de temayül sonuçları…

Genel seçimlerde milletvekili olmak isteyen aday adaylarının oylandığı İYİ Parti İzmir temayül yoklamasında liste belli olmaya başladı. Yaklaşık 6 bin üyenin oy kullandığı seçimde Dervişoğlu ve Kırkpınar ilk sırada yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 06:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Üyeler aday adaylarını oyladı: İşte İYİ Parti İzmir’de temayül sonuçları…

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminde aday adayı başvuruları geçtiğimiz hafta sona eren İYİ Parti teşkilatı, dün ülke genelinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması gerçekleştirdi ve partinin üyeleri sandık başına gitti.

28 bin üyesi olan İYİ Parti İzmir’de ise partililer, dört ayrı noktada kurulan sandıklarda, milletvekilliği aday adaylığı için başvuran 66 isimden 64’ünü oyaladı.

1680477104321

ÇIRAY VE ÖZLALE OYLANMADI

İYİ Parti İzmir’de aday adayları listesinde genel merkez düzeyinde de isimler yer almıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da İzmir’den milletvekilliği için yola çıkarken iki isim de temayül yoklamasında yer almadı.

1680477104345

DERVİŞOĞLU KENDİ İSTEĞİYLE YOKLAMAYA GİRDİ

Öte yandan; aday adayları listesinde dikkat çeken bir diğer isim ise İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu olmuştu. Genel Merkez düzeyinde isimler temayül yoklamasında yer almazken Dervişoğlu, kendi isteğiyle bugün 7 aday numarasıyla üyelerin kantarına çıktı.

1680477104373

SONUÇLAR BELLİ OLDU

Öte yandan; sandıkların kapanmasıyla birlikte oyların sayılıp tutanak altına alındıktan sonra Genel Merkez’e gönderilmesinin ardından İzmir’deki listede büyük oranda netleşti. Toplamda 6 bin civarı üyenin oy kullandığı temayül yoklamasında birinci ve ikinci bölgeden ilk sırada yer alan isimler Dervişoğlu ve İYİ Parti İzmir geçmiş dönem İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar oldu.

Temayül yoklamasında listeye giren isimler ise sırasıyla şu şekilde;

1. Bölge: Müsavat Dervişoğlu, Öztürk Keskin, Ülkü Doğan, Ali Topçu, Figen Yıldırım, Lütfü İlteriş Öney

2. Bölge: Hüsmen Kırkpınar, Arzu Yıldırım, Tamer Gücü, Dinçer Işıktaş, Müjde Harput Apak, Mümin Yalçınkaya

1680477104289

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.