TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yeni bir nefese ihtiyacımız var"

Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu, "Artık İzmir esnafını yeni bir nefes yeni bir anlayış gelmelidir.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Yeni bir nefese ihtiyacımız var"

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ nde (İESOB) başkanlık yarışı sürüyor. CHP’den İzmir Milletvekili adayı olmak için birlik başkanlığından istifa eden, CHP’den aday gösterilmeyince de tekrar birlik başkanı olmak isteyen Zekariya Mutlu İle İzmir Ayakkabıcılar odası Başkanı Yalçın Ata’nın yarıştığı kongre sürecinde artık sona gelindi. Yaşananlarla ilgili konuşan Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu; “Esnafımızın kendini bulma mücadelesi anlamına gelen bu kongrede karar oda başkanlarımızın ve delegelerimizindir. Ya gerçekten esnaf odaları birliği olacağız ya da bir siyasi partinin arka bahçesi. Ya odalarımız hizmet alacak ya da siyasi makamlar için atlama taşı olacak!” dedi.

iyi

Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu yaşanan süreci değerlendirdi. Çulhaoğlu, “Sayın Zekariya Mutlu tercihini yapmış, Esnaf Birlik Başkanlığından istifa etmiş ve siyaset yolunu tercih etmiştir. Bu sebeple artık tercihi yönünde hareket etmelidir. Kendisi 16 yıl gibi uzunca bir süre birlik başkanlığı yapmış daha birçok görevle birlikte otuz yılını doldurmuştur. Artık İzmir esnafını yeni bir nefes yeni bir anlayış gelmelidir.” ifadelerini kullandı.

Susam, Mutlu; CHP ve İYİ Parti Hangisi?

“İzmir Esnafı satılacak, unutulacak ve siyasi çıkarlarla değiş tokuş yapılacak bir meta değildir. İzmir Esnaf ve Sanatkarı binlerce yıllık Ahilik Geleneğini temsil etmektedir. Değerleri vardır, çok değerlidir. İlkeleri vardır, ilkelerinden sapmaz. Umutları ve emekleri vardır, paha biçilmez. Yani siyasi hırs ve planlarla harcanamaz!” diyerek konuşmasını sürdüren Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu, “Maalesef esnafımızı çıkarları için masaya yatırdılar. Zekariya Bey’den önce Mehmet Ali Susam Bey de aynısını yaparak Milletvekili olmuştur. Bu insanlar kendi çıkarlarından başka esnafımıza ne kazandırmışlar? Bu durum son derece üzücü bir durumdur. Ayrıca Sayın Mutlu’nun sadece CHP ile görüşmediğini de biliyoruz. İYİ Parti ile de adaylık görüşmeleri var. İki Parti ile de pazarlık yaparken, durumun açığa çıkmasıyla ikisinden de aday olamıyor. İşte bakınız esnafımız siyasi çıkarlar uğruna nasıl satılıyor”

Susam Neden Bu Meselenin Üzerinde Duruyor

“Esnafımız adına çok üzücü durumlar yaşıyoruz. Vicdanları sızlatan ve acıtan olaylar, mahkemeler, soruşturmalar ve alınan cezaları görüyoruz. Ve aynı insanlar yine birbirlerini cilalayıp, Esnaf Birliği’nin başına geçmesi için öne sürüyor. Bu durum çok acı bir durumdur. İzmirli Esnaf ve Sanatkarların bu lekeden temizlenmesi lazım diye düşünüyorum” diyen Çulhaoğlu, bir yanda pandemi, ekonomik darboğaz, kiralar, enflasyon, vergiler, sgk prim artışları ve maliyetler esnafımızın belini bükerken diğer yanda da kendisi için milletvekilli pazarlıkları yapanlar var. Bunu vicdanlar kabul etmez. Şimdi bir bakıyorsunuz Sayın Mutlu yeniden başkan olsun diye düzmece planlar ve yemekler tertip etmişler. Planı kuran da  Mehmet Ali Susam? Neden sayın Susam bu mesele üzerine bu kadar fazla düşüyor acaba. Acaba sonuçlanan davalardan dolayı mı?

Çulhaoğlu son olarak, “Esnafımız ve Sanatkar Odalarımız  bu pazar günü daha çok kazanmanın, Birliğin ne manaya geldiğinin, arkasında dimdik duran bir yapının ve sadece odalarımız için mücadele veren bir yapıyı seçeceğine inanıyorum. Şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun”  diyerek açıklamasını tamamladı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.