TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Medya Devi X, Gizlilik Politikasını Güncelledi: Kullanıcı Verileri Ne İçin Toplanacak?

Sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan sosyal medya platformunun gizlilik politikasını güncellediği bilgisi verildi. X platformunun temsilcisi ise yeni politika kapsamında gerçekleşecek değişiklik ile ilgili bilgileri onayladı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 18:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sosyal Medya Devi X, Gizlilik Politikasını Güncelledi: Kullanıcı Verileri Ne İçin Toplanacak?

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu X gizlilik politikasını güncelledi. Güncellenen gizlilik politikası ile birlikte yeni gizlilik politikası ise merak konusu oldu. Kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verileri kadar her şeyin değişeceği güncelleme ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle....

X platformu gizlilik politikasını güncelledi!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan sosyal medya platformunun gizlilik politikasını güncellediği bilgisi verildi. Güncellenen gizlilik politikası ile birlikte yeni gizlilik politikası ise merak konusu olurken, güncellenen yeni gizlilik politikasına göre artık kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verileri toplanacağı bilgisi yer alıyor.

Güncellenen gizlilik politikası içeriğinde neler var?

Sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan platformu ile ilgili Şirket yetkilileri, yeni politikası ile ilgili açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu. X sosyal medya platformu yöneticileri tarafından yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, X platformu kullanıcılarının iznine doğrultusunda, biyometrik bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik saptama amacıyla toplanarak, kullanılabileceği bilgisi yer alıyor.

Şirketin kullanıcıların meslekleri ve eğitim geçmişine ilişkin daha fazla bilgi toplamayı amaçladığı bilgisi verilirken, bu bilgilerin, İş, eğitim geçmişi, istihdam tercihleri, beceri ve yetenekler gibi kişisel bilgilerin, kullanıcılara potansiyel işler önermek adına gerçekleştiği ifade edildi. Bu durumda da bir işe başvurulduğunda zaman işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlanmasının amaçlandığı bilgisi verildi. Fakat, hali hazırda yürürlükte olan bir önceki gizlilik politikasında biyometrik verilere ya da kullanıcıların eğitim ve iş geçmişi ile ilgili herhangi bir madde bulunmaması dikkatleri çekti.

X platformunun temsilcisi ise yeni politika değişikliği ile ilgili bilgileri onaylayarak, X platformu kullanıcılarının iznine doğrultusunda gerçekleşecek olan ‘biyometrik bilgi’ sistemi diğer teknoloji şirketleri tarafından kişilerin yüzü, gözü ve parmak izinden elde edilen verileri tanımlamak için amacıyla kullanırken, X platformunun bu güncelleme ile ne yapmayı planladığı, söz  konusu verilerin nasıl toplanacağı bilinmiyor.

Sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan sosyal medya platformunun temsilcisi, yeni politika kapsamında gerçekleşecek değişiklik ile ilgili bilgileri onayladı. konu ile ilgili daha kapsamlı bilgi verilmedi. Konu ile ilgili daha kapsamlı bilgiler ise X tarafından merak konusu oldu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Twitter’da yeni dönem! Logosu değişti

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.