TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Twitter

Twitter haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Twitter haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Elon Musk kararını verdi: X yine değişiyor Haber

Elon Musk kararını verdi: X yine değişiyor

Twitter’ı satın aldığından bu güne kadar adı dahil olmak üzere X (Twitter)'in neredeyse tüm özelliklerini değiştiren Elon Musk, şimdi de tasarımı ele aldı. Ana sayfada “çok fazla sayı” olduğunu düşünen CEO Musk, gönderilerin beğeni ve repost (eski adıyla retweet) sayılarını kaldırmayı planladığını duyurdu. X(Twitter)'dan beğeni ve repost sayısı kaldırılabilir Elon Musk’ın son değişiklik kararı, kullanıcıların platformda etkileşim kurma şeklini etkileyebilir ve değiştirebilir.. CEO Musk; beğeni, repost ve paylaşım gibi özelliklerin sayısını ana sayfadan kaldırmayı planlıyor. Bu durum ise, gönderilerin beğeni sayısının gizleneceği anlamını taşıyor. Şu an etkileşim sayıları, her tweet’in altında belirgin şekilde gösteriliyor ve insanlar her tweet’in kaç etkileşim aldığını görebiliyor. Fakat CEO Elon Musk bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapta, şirketin beğenmek için çift dokunma gibi etkileşimlere geçiş yapacağını söyledi. Ana sayfada görülecek tek sayısı ise tweet’lerin görüntülenme miktarı olacak. Elon Musk’ın temel amacı ise ana sayfadaki okunabilirliği arttırmak üzerine kurulu. Etkileşim sayılarının tweet’e tıklandığında görülebileceğini de unutmayalım. Bazı kullanıcılar ekstra adımın, zaman içinde kullanıcı etkileşimini azaltabileceğini de düşünüyor. Bir tweet’in popülerliğine ilişkin sayıları görmek etkileşimleri daha çok artırmaya yardımcı olabilir. Örnek vermek gerekirse, reklamverenler kampanya başarısını ölçmek için etkileşim verilerine güveniyor. X (Twitter) Musk geçtiğimiz haftalarda benzer bir değişiklik yaparak, tweet’lerdeki tam sayıları göstermek yerine etkileşimleri yuvarlamaya karar verdi ve bunu uyguladı. Yani örnek il açıklamak gerekirse; 2498 beğeni rakamı otomatik olarak 2,5 bin beğeni şeklinde görüntüleniyor diyebiliriz. Elon Musk Kimdir? 28 Haziran 1971 yılında Güney Afrika Pretoria’da doğan Elon Musk, endüstriyel tasarımcı, mühendis, teknoloji girişimcisi ve hayırseverdir. Elon Musk, SpaceX uzay şirketinin kurucusu, CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı Tesla otomotiv şirketinin CEO'su ve ürün mimarı, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ayrıca ilk eş başkanı, The Boring Company şirketinin kurucusudur. Doğduğu yer olan Güney Afrika Cumhuriyeti dışında, Kanada ve ABD vatandaşıdır ve yirmi yaşında göç ettiği ABD'de yaşamaktadır. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bugün yurtta hava durumu nasıl olacak?

Sosyal Medya Devi X, Gizlilik Politikasını Güncelledi: Kullanıcı Verileri Ne İçin Toplanacak? Haber

Sosyal Medya Devi X, Gizlilik Politikasını Güncelledi: Kullanıcı Verileri Ne İçin Toplanacak?

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu X gizlilik politikasını güncelledi. Güncellenen gizlilik politikası ile birlikte yeni gizlilik politikası ise merak konusu oldu. Kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verileri kadar her şeyin değişeceği güncelleme ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle.... X platformu gizlilik politikasını güncelledi! Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan sosyal medya platformunun gizlilik politikasını güncellediği bilgisi verildi. Güncellenen gizlilik politikası ile birlikte yeni gizlilik politikası ise merak konusu olurken, güncellenen yeni gizlilik politikasına göre artık kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verileri toplanacağı bilgisi yer alıyor. Güncellenen gizlilik politikası içeriğinde neler var? Sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan platformu ile ilgili Şirket yetkilileri, yeni politikası ile ilgili açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu. X sosyal medya platformu yöneticileri tarafından yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, X platformu kullanıcılarının iznine doğrultusunda, biyometrik bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik saptama amacıyla toplanarak, kullanılabileceği bilgisi yer alıyor. Şirketin kullanıcıların meslekleri ve eğitim geçmişine ilişkin daha fazla bilgi toplamayı amaçladığı bilgisi verilirken, bu bilgilerin, İş, eğitim geçmişi, istihdam tercihleri, beceri ve yetenekler gibi kişisel bilgilerin, kullanıcılara potansiyel işler önermek adına gerçekleştiği ifade edildi. Bu durumda da bir işe başvurulduğunda zaman işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlanmasının amaçlandığı bilgisi verildi. Fakat, hali hazırda yürürlükte olan bir önceki gizlilik politikasında biyometrik verilere ya da kullanıcıların eğitim ve iş geçmişi ile ilgili herhangi bir madde bulunmaması dikkatleri çekti. X platformunun temsilcisi ise yeni politika değişikliği ile ilgili bilgileri onaylayarak, X platformu kullanıcılarının iznine doğrultusunda gerçekleşecek olan ‘biyometrik bilgi’ sistemi diğer teknoloji şirketleri tarafından kişilerin yüzü, gözü ve parmak izinden elde edilen verileri tanımlamak için amacıyla kullanırken, X platformunun bu güncelleme ile ne yapmayı planladığı, söz  konusu verilerin nasıl toplanacağı bilinmiyor. Sosyal medya platformu “X” eski adıyla “twitter” olan sosyal medya platformunun temsilcisi, yeni politika kapsamında gerçekleşecek değişiklik ile ilgili bilgileri onayladı. konu ile ilgili daha kapsamlı bilgi verilmedi. Konu ile ilgili daha kapsamlı bilgiler ise X tarafından merak konusu oldu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Twitter’da yeni dönem! Logosu değişti

Threads web sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor Haber

Threads web sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor

Meta'nın, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformuna rakip olarak kullanıma sunduğu Threads, kullanıma açıldığı ilk haftanın ardından günlük aktif kullanıcı sayısında büyük düşüş yaşarken, web versiyonunu kullanıma sunarak yeniden toparlanmak istiyor. Threads uygulaması, yakın zamanda kullanıcıların web sürümünü hayata geçirmeye hazırlanıyor. Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, resmi Threads hesabından bir fotoğraf paylaşarak, "Web için Threads'i oluşturduğum gerçek görüntülerim. Önümüzdeki birkaç gün içinde kullanıma sunulacak." ifadelerini kullandı. THREADS’İN POPÜLERLİĞİ HER GEÇEN GÜN AZALIYOR Web sitelerinin yoğunluğunu takip eden internet sitesi similarweb.com'dan derlenen verilere göre, Threads'in popülerliği her geçen gün azalıyor. Meta'nın 5 Temmuz'da kullanıma sunduğu Threads, Instagram ile bağlantısının da sağladığı avantajla büyük ilgi görmüş, sadece ilk haftasında 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştı. similarweb.com'un verilerine göre, Threads, Android'de 7 Temmuz'da 49,3 milyon aktif kullanıcı ile zirve yaparken, 7 Ağustos'ta platformun aktif kullanıcı sayısı 10,3 milyona kadar geriledi. Uygulamanın ABD'deki Android kullanım oranları, 7 Temmuz'daki 2,3 milyon aktif kullanıcıdan 7 Ağustos'ta 576 bin aktif kullanıcıya geriledi. Threads'te harcanan süre 3 dakikaya kadar düştü. Threads'te geçirilen sürelerde de büyük bir düşüş yaşandı. ABD'deki kullanıcılar, 7 Temmuz'da uygulamada günlük 21 dakika, 7 Ağustos'ta ise 3 dakika harcadı. Eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu ise söz konusu dönemde istikrarlı çizgisini korudu. X, 7 Temmuz-7 Ağustos'ta günlük 100 milyonun üzerinde günlük aktif kullanıcıya sahip olurken, kullanıcılar, platformda günlük yaklaşık 25 dakika harcadı. DÜNYA GENELİNDE EN FAZLA ZİYARET EDİLEN SİTELER similarweb.com verilerine göre, dünya genelinde en fazla ziyaret edilen siteler arasında twitter.com, 5. sırada yer alıyor. Listede ilk sırada google.com bulunuyor. google.com'u, youtube.com, facebook.com ve instagram.com takip ediyor. Statista'nın 2023 verilerine göre de aylık aktif kullanıcı sayıları baz alındığında, eski adı Twitter olan X'in 556 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Listede ilk sırada, yaklaşık 3 milyar kullanıcı ile Meta şirketinin sahibi olduğu Instagram yer alıyor. X’İN (TWİTTER) RAKİBİ THREADS X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk'ın geçen ay X'e tweet görüntüleme sınırlaması getirmesinin ardından birçok kullanıcı, alternatif platform arayışına girmişti. Bu dönemde Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, X'e rakip yeni sosyal medya platformu olan Threads'i kullanıma sunmuştu. Platform, Instagram ile bağlantılı olmasının avantajıyla ilk haftasında 100 milyon kullanıcının üzerine çıkmış ve X'in tahtını sallar hale gelmişti. Bu haber de ilginizi çekebilir: Yazılımla bir bisiklet ergometresi geliştirilebilir mi ?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.