TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ponza taşı nedir, ne işe yarar? Ponza taşı nasıl kullanılır?

Ayak sağlığı genel sağlığımız için büyük önem taşır ve bu bağlamda, ayaklardaki nasırlar günümüzde yaygın bir sorundur. Peki, topuklardaki nasırları gidermek amacıyla kullanılan Ponza taşı ne işe yarar? Ponza Taşı nasıl kullanılır? İşte merak edilen detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 11:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ponza taşı nedir, ne işe yarar? Ponza taşı nasıl kullanılır?

Ayak sağlığı ve bakımında önemli bir rol oynayan ponza taşı, ayakların uzun süre hava alamamasından kaynaklanan kokuları ortadan kaldırmak ve ayak topuğundaki nasırları gidermek için kullanılan etkili bir araçtır. Ponza taşı nedir, ne işe yarar? Ponza taşı nasıl kullanılır? Ponza taşı hakkında merak edilenler haberimizde…

PONZA TAŞI

PONZA TAŞI NEDİR?

Ponza taşı, toplumda genel bir yanılgıya rağmen sadece bir taş değil, donmuş ve oldukça gözenekli volkanik lavların üst kısmında bulunan hafif bir cam türüdür. Bu taş, volkanik bölgelerde ani soğuma nedeniyle kristalleşmeye zaman tanınmadığından ortaya çıkar. Katılaşma anında, buhar aniden salınarak püskürür ve kendine özgü gözenekli bir yapı oluşturur. Ponza taşı, özellikle pedikür sırasında ayaklardaki ölü deriyi gidermede kullanılan doğal bir taş türüdür ve topuklardaki çatlakların azaltılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kol, el ve dirseklerde oluşan nasırların da giderilmesine katkı sağlar.

PONZA TAŞI

PONZA TAŞI NE İŞE YARAR?

Ponza taşı, genellikle topuklardaki nasırları gidermek amacıyla yaygın olarak kullanılan bir üründür. Bununla birlikte, ponza taşı çeşitli alanlarda da kullanılmaktadır, bu da onu çok yönlü bir ürün haline getirir. Ayak bakımında önemli bir rol oynayan ponza taşı, özellikle ölü derinin vücuttan atılmasını kolaylaştıran gözenekli yapısıyla bilinir.

PONZA TAŞI

PONZA TAŞI NASIL KULLANILIR?

Ponza taşı, yaygın olarak bilinen adıyla topuk taşı veya nasır taşı, dairesel hareketlerle uygulanarak sorunlu bölgeye etki etmesi sağlanmalıdır. Bu taşı 30 ila 35 saniye boyunca sorunlu bölgeye nazikçe uygulamak yeterlidir. Uygulama sonrasında ayaklarınızı temizleyip kurulayarak nemlendirici kullanabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.