TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mor Sevenler İçin Büyüleyici Purpurit Taşı

Etkileyici görünümü ile görenlerin dikkatini çeken Purpurit taşı, mor rengi severleri için en ideal taşlardan biri. Sahip olduğu özellikler ile büyük bir öneme sahip olan Purpurit taşının faydaları, saklanış ve temizleniş şekli, bakımı hakkında merak edilen durumlar bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 15:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mor Sevenler İçin Büyüleyici Purpurit Taşı

Fosfat minerali olan Purpurit taşı, İngilizce'deki "purple" kelimesinden türetilen mor rengin adını taşır. Bu taş, sadece estetik açıdan çekici değil, aynı zamanda çeşitli faydalar sunan bir mineraldir. Purpurit Taşı Nedir? Purpurit Taşı Ne İşe Yarar?

Purpurit Taşı

Purpurit Taşı Nedir? Purpurit Taşı Ne İşe Yarar?

Adından da anlaşılacağı gibi İngilizcede “mor” anlamında gelen “purple”dan ismini alan Purpurit taşı, grubu fosfat olan bir taştır ve oldukça faydası bulunan bir mineraldir.

Görünümü ile göz alıcı bir özelliğe sahip bu taş, genelde mor renklidir. Zaman zaman siyah, kahverengi, pembenin koyu tonlarında, kırmızıya da çalan bir renkte görülebilen Purpurit taşı, demir mineralini de içerisinde bulunduran bir taştır. Bunun yanında manganez açısından zenginliğe sahip olan taşın birçok faydası bulunmaktadır.

Orthorhombic bir kristalliğe sahip olan Purpurit taşı karşımıza saydam veya opak şekillerde çıkabilir. Yarı değerli bir taş özelliği taşıyan Purpurit taşı; takı, toka veya bunun gibi aksesuarlarda kullanıldığı görülmektedir. Ancak suya ve güneş ışığına dayanıklı bir taş değildir.

Göz alıcı güzelliği ve rengi ile dikkat çeken Purpurit taşı, ABD, Fransa, Namibya, Kuzey Carolina ve Batı Avustralya gibi coğrafyalarda çıkarılmaktadır.

Purpurit Taşı

Purpurit Taşının Faydaları

Kişilere fiziksel ve ruhsal açıdan maddi manevi faydası bulunduğu bilinen Purpurit taşının kişilere ruhani anlamda dünyadaki varlıklarının bilincinde olmalarında yardımcı olduğunu, özgürlük hissine sahip olmada yardımcı olurken, kişilerin diğer kişilerle arasındaki iletişimi iyileştirdiği söyleniyor.

Bunun yanında, özgüven verici bir özelliğe sahip olması, kişinin iç güdülerini harekete geçirip bu konuda güçlenmesinde yardımcı olması, manevi duyguları uyanışa geçirmesi, bolluk ve bereket taşı olması ile büyük bir öneme sahip olan bir taştır.

Purpurit Taşı

Kişinin çakralarının açılmasında, üçüncü gözünü uyandırmasında etkili olan Purpurit taşı, maneviyat anlamında kişiye yardımı dokunurken bolluk ve bereket taşı olması sebebiyle maddi gücü de destekler.

Sahip olunan yaraların iyileşme sürecini hızlandırdığı bilinen Purpurit taşının renginden aldığı güçle birlikte sakinleştirici özelliği de bulunmaktadır. Stres veren durumlarda kişiye yardımcı olur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.