TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli kadın duygularını dizelere döküyor

Diyarbakır’da yaşayan 34 yaşındaki görme engelli Sercan Tung, duygularını dizelere döküyor. 34 sayfalık bir şiir kitabı olan Tung, "Çocukluğumdan bu yana şiir yazıyorum. Geçen sene yazdığım bir kitabın 3 bin baskısını çıkarttım. Bin adet de 3’üncü kitabımın basımını yaptım. 10 yıldır da kitaplarımı satıyorum" dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Görme engelli kadın duygularını dizelere döküyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinden Diyarbakır’a bir sene önce gelin olarak gelen görme engelli Sercan Tung (34), duygularını şiirlerine yansıtıyor. Cizre’de gittiği bir rehabilitasyon merkezinde kabartma baskı ile okuma yazmayı öğrenen Tung, şiirinde 15 Temmuz darbe girişimini, ailesini, kendisini, engelli arkadaşlarını konu ediyor. 34 sayfalık “Sercan Tung Şiirleri” adlı kitabı da bulunan Tung, kitabının 3 bin adet yeni baskısını çıkardığını söyledi. Tung, “Şırnak Uludereliyim. Diyarbakır’a gelin olarak geldim. Yaklaşık 1 yıldır burada ikamet ediyorum. Şiir yazma hayatım, zorluğu görmeyen kolayı da görmez şiarıyla başladı. Şırnak’ta okur sevdasıydım. Hâlâ bu sevdam devam ediyor. Şırnak’ta imkanlarım kısıtlı olduğu için ben de şiir yazma sanatıyla uğraşmaya yöneldim. İlham kaynaklarımı şiirlerime dökmüş oldum. Çocukluğumdan bu yana şiir yazıyorum. Geçen sene yazdığım bir kitabın 3 bin baskısını çıkarttım. Bin adet de 3’üncü kitabımın basımını yaptım. 10 yıldır da kitaplarımı satıyorum. Şiirlerimi bilgisayar ortamında ve arkadaşlarımın desteğiyle yazıyorum” dedi.

“Gönül gözüyle sevinçli günler görüyordum”

Şiirlerine birçok anısını konu edindiğini dile getiren Tung, “Acı günleri gönül gözüyle gördüm. Tabii ki mutlu olduğum günler de oldu. Şiirlerimi bu günlere konu ettim. Şiirlerimin konusuna kendim, ailem, engelli kardeşlerim, bayramlar, 15 Temmuz darbe girişimini konu edindim. Yeri geliyordu şiirlerimi söylerken bir yağmur damlası gibi gözyaşı döküyordum, bazen de gönül gözüyle sevinçli günler görüyordum” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık bir yıldır Diyarbakır’dayım ama burada kitaplarımı satamıyorum” diyen Tung, kendisin yer gösterilmesini de talep etti.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Hacamat nedir, ne işe yarar? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamatın faydaları ve zararları!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.