TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde kendi limon yağınızı kendiniz yapın: Limon yağı nasıl yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen çeşitli esansiyel yağların içerisinde her derde deva olanlarından biri de limon yağıdır. Limon yağını evde kendiniz yapmak istemez misiniz? Limon yağı nasıl yapılır, limon yağı ne işe yarar gibi soruların cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Evde kendi limon yağınızı kendiniz yapın: Limon yağı nasıl yapılır?

Bitkilerden gelen şifa neredeyse bir tek ölüme çare bulamıyor. Lavanta, limon, karanfil… Esansiyel yağlar aromaterapilerin yanı sıra pek çok derde deva olma özelliği taşıyorlar. Esansiyel yağların başında gelen limon yağını, evinizin bir köşesinde elinizin altında bulundurmanızı tavsiye ederiz. İşte size limon yağı ile ilgili bilmeniz gerekenler…

LİMON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Aynı isimli meyvenin kabuğundan elde edilen limon yağı, özellikle kış mevsiminde elinizin altında mutlaka bulundurmanız gereken yağlardan birisi olup soğuk kış mevsiminin beraberinde getirdiği burun tıkanlıklığı, öksürük ve nefes darlığı gibi problemlerin tedavisinde uygulanabilecek doğal yöntemler arasında yer alır. Birkaç damla limon yağı bitki çayının içerisine damlatılıp içildiği takdirde boğaz ağrısı, su ile seyreltilip göğüse masaj yardımı ile sürüldüğünde nefes darlığı, koklandığı takdirde de burun tıkanıklığı şikayetlerini gidermeye yarayan limon yağı her derde deva oluyor.Bunun yanı sıra sindirim sistemi ile ilgili sorun yaşayan kişilerin suya birkaç damla damlatıp içmesi ile mevcut sindirim sistemi rahatsızlıklarını da rahatlattığı bilinir. Öte yandan ağız ve diş sağlığı konusunda da olumlu etkileri bulunan limon yağı, suyun içerisine damlatılan birkaç damla damlatılarak gargara yapıldığında ağız kokusunun önüne geçerken, haftada bir defa diş fırçasının üzerine damlatıldığı takdirde bakteri oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Böcek ısırması sonucu oluşan yaralar üzerinde de iyileştirici etkisi bulunan limon yağı, böcek ısırığının üzerine uygulandığı takdirde ağrıyı azaltarak mikrop oluşumunu engeller.

limon yağı-ilkses

LİMON YAĞI NE İŞE YARAR?

Limon yağını yüzey temizleyicisi olarak da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Boş bir sprey şişesinin içerisine koyacağınız su ve limon yağı ile doğal bir şekilde evinizi temizleyebilirsiniz. Evinizin güzel kokmasını istediğiniz yerlerine limon yağı damlatılmış pamuklar yerleştirebilir ve mis gibi limon kokusuyla evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra limon yağının yaz aylarının kabusu sivrisineklere karşı da kovucu etkisi bulunur.

LİMON YAĞI NASIL UYGULANIR?

Limon yağının cilt üzerinde kullanımı; Uygulandığı bölgede kan dolaşımını artırdığı için selülit problemlerinde uygulanana yağlar arasında bulunur. Bunun yanı sıra tüy dökücü özelliği ile bilindği için epilasyon rutinlerine eklenebilir.

Limon yağının saç üzerinde kullanımı; Saç derisinde yarattığı ferahlık etkisi ile saç bakım rutinlerine eklenen limon yağı besleyici özelliği ile de saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki, limon yağı tek başına asidik bir yağıda olduğu için cilt üzerine direkt uygulama yapılmamalıdır. Öncesinde su ile seyreltilerek kullanılması önerilir.

EVDE LİMON YAĞI NASIL YAPILIR?

Evde limon yağı yapmak için 5 adet limon, zeytinyağı, orta boy cam kavanoz, orta boy koyu renkli cam kavanoz ve rendeye ihtiyacınız olacak. Güzelce yıkayıp kuruladığınız limonların kabuklarını, rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bu noktada limon kabuklarının tamamen kuru olduğuna emin olun. Ayrıca dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir nokta da yalnızca limon kabuğunun sarı renkli kısımlarını rendelemek. Rendelediğiniz limon kabuklarını kavanoza alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra güneş gören bir yerde en az 15-20 gün bekletin. Bu süreçte kavanozu her gün en az 1 kez çalkalamaya özen gösterin. İmkanınız varsa bu karışımı 40 gün kadar bekletmeniz en güzel sonucu verecektir. Bekleme süresi sona erdiğinde yağı süzerek limon kabuklarından ayırın. Elde edilen yağı koyu renkli kavanoza aktarın ve doğrudan güneş almayan bir yerde muhafaza edin.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EVDE KENDİ LAVANTA YAĞINIZI KENDİNİZ YAPIN: LAVANTA YAĞI NASIL YAPILIR?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.