TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık herkes Airbnb kiralayamayacak!

Airbnb kiralamalarıyla ilgili bir takım düzenlemelere gidildi. Kiralama yapmak isteyenler için yeni kurallar getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Artık herkes Airbnb kiralayamayacak!

BBC Türkçe’nin haberine göre; Airbnb,kiralanan evlerde parti verilmesiyle savaşmak için “küresel parti yasağını” ve bu gibi davranışları engelleme kararlılığını duyurdu. Kötü yorumlar almış ve 25 yaş altı kişilerin ev kiralamasına kısıtlama getirdi. Daha önce kiraladıkları evlerde istenmeyen davranışlarda bulunmuş kişinin yeni rezervasyon yapması da yasaklandı.

Şirket, bu önlemler kapsamında 2020 ile geçtiğimiz yıl arasında parti yapıldığına dair bildirimlerin yüzde 55 düştüğünü açıkladı. Ancak şirket ev partileri ile savaşını henüz kazanmış değil. Ve fakat Airbnb şimdi yapay zeka kullanarak bu sorunu aşmayı amaçlıyor.

AİRBNB KİRALAMA KURALLARI

Artık Airbnb’den ev tutmayı denediğinizde yapay zeka otomatik olarak hesabınızı ne zaman oluşturduğunuzu, tutacağınız yerle aynı şehirde yaşayıp yaşamadığınızı inceleyecek.

Ayrıca konaklama süreniz ve tatil dönemleri için yapılan rezervasyonlar da inceleniyor. Bir gecelik kiralama şüphe çekiyor.

Airbnb güvenlik ve güven biriminin başındaki Naba Banerjee, “Eğer biri Yılbaşı gecesi için yalnızca bir gecelik rezervasyon yapıyorsa ve kendi de bu şehirde yaşıyorsa, bu muhtemelen bir parti içindir” diyor.

Banerjee, parti için ev kiralama ihtimalinin yapay zeka tarafından yüksek verilmesi durumunda, rezervasyonun engelleneceğini ya da bu kişiyi ortağı olduğu otel şirketlerine yönlendireceğini ekliyor. Bunun evini kiralayan kişilerin güvenini sarsmamak için yapıldığını söylüyor.

AİRBNB NEDİR?

Airbnb, 2008 yılında iki tasarımcının kalacak bir yer arayan üç turiste ev sahipliği yapmasıyla başlayan bir uygulama olup, bugün ise milyonlarca ev sahibi ve misafiri birbirleriyle buluşturuyor. Uygulama üzerinden ihtiyaca uygun ev kiralamak için kullanılan uygulama bugün tüm dünyada en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor. Yüksek otel fiyatları dolayısı ile daha makul bir alternatif arayanların ilk tercihi olan Airbnb sayesinde, uygun fiyata konaklama hizmetinden faydalanmak mümkün. Evini ya da evinin yalnızca bir odasını kiralamak isteyen ev sahipleri ile ucuza konaklamak isteyen müşteriyi bir araya getiren bu uygulama, yurt dışında olduğu kadar ülkemizde de oldukça fazla tercih ediliyor. Sitedeki filtreleme özelliği ile kendinize uygun standartlarda evler bulabilir, kullanıcı yorumları sayesinde sizin için doğru evi tercih edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.