TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimcilerden taban maaş talebi: “1 Ekimde Meclisteyiz”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler olarak kurumların ücret politikasına isyan ettiklerini belirten Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir İl Temsilciliği, 1 Ekim, saat 13.00’da Mecliste olacaklarını duyurdu. #1EkimdeMeclisteyiz etiketi yapan Sendika, “Taban maaş uygulaması, TBMM kararı ile acilen geri getirilmelidir. Mücadelemizi yaymak için herkesten destek bekliyoruz. Buradan sendika üyesi olan-olmayan tüm meslektaşlarımıza sesleniyoruz. Artık kaybedecek hiçbir şeyimiz yok! Bu haklı mücadelemizde bir arada olmak için, sesimizi duyurmak için!” çağrısında bulundu.

“Bugün İzmir Bayraklı üst geçide astığımız pankartla bu isyanımızı yer-gök-dağ-taş duysun istedik” denilen açıklamada, “Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndaki taban maaş hükmü, 2014 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, özel okul patronlarının bastırmasıyla iptal edildi. İptal edilen hükme göre özel eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kamuda çalışan denklerinden daha az ücretler verilmeye başlandı” bilgisi paylaşıldı.

YAŞAYAMAZ HALE GELDİK

Öte yandan Sendika, “Asgari ücret seviyesinde maaşlarla çalıştırılan kurs merkezi, kolej, anaokulları, rehabilitasyon merkezlerindeki tüm özel sektör öğretmenleri olarak, bu yoksulluk ötesi koşullarda yaşayamaz hale geldik. Üstelik her asgari ücret artışında, maaşlarımızın asgarinin altında kalmasından dolayı kurumların hesaba asgariyi yatırıp, maaşın üzerini elden geri istemesi de sömürünün ahlaki boyutunu çok net ortaya çıkarmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüklerine şikâyet edilse dahi yeterli denetim ve caydırıcı yaptırım olmadığı için bizler bu kölelik koşullarında çalışmaya mahkum ediliyoruz” sözlerine de yer verdi.

KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK

“Bizlerin en büyük sorunlarından biri olan maaş konusunu gündeme getirmek istedik” ifadelerini de kullanan Sendika, “Tüm eğitim emekçilerini ‘Asgari ücrete ret, altına isyan! Taban maaş hemen!’ yazılı pankartımızla İzmir’den selamlıyoruz. Talebimizin arkasındayız. Bu nedenle de 1 Ekim 2023 tarihinde, TBMM’nin açılışında bir kez de orada haykırmak için Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya gideceğiz. Bizler vasıflı iş yapan ve tam zamanlı çalışan öğretmenler olarak asgari ücret ile çalıştırılamayız. Taban maaş uygulaması, TBMM kararı ile acilen geri getirilmelidir. Mücadelemizi yaymak için herkesten destek bekliyoruz. Buradan sendika üyesi olan-olmayan tüm meslektaşlarımıza sesleniyoruz. Artık kaybedecek hiçbir şeyimiz yok! Bu haklı mücadelemizde bir arada olmak için, sesimizi duyurmak için!” çağrısında bulundu.

Oluşturulma Tarihi: 12 Eylül 2023, Salı 12:17
Güncellenme Tarihi: 12 Eylül 2023
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.