TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla'ya EMITT fuarında yoğun ilgi

EMITT–Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında yer alan Urla, ziyaretçilerin ilgisini topladı

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla'ya EMITT fuarında yoğun ilgi

Dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 26’ncı kez İstanbul’da bir araya getiren fuarda Urla standına yoğun ilgi gösterildi.

İzmir-İstanbul otoyolunun kullanıma açılması ve ulaşım ağlarının gelişmesi ile sadece yaz sezonunda değil dört mevsim boyunca cazibe merkezi olan Urla aynı zamanda her yıl yapılan enginar, oyuk, bağbozumu, kavun, ot ve Arnavut Böreği festivalleri ile yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oluyor. Zengin tarihi, eşsiz doğası, binlerce yıllık kültürel mirası, sanat ve edebiyatın çok önemli temsilcilerinin beşiği olan Urla’da günümüzde 2 bin 600 yıl önce çalışmakta olan ve Anadolu’da açığa çıkarılmış, bilinen en eski zeytinyağı işliği/fabrikası, Urla İskele mahallesinde yer alıyor. Ayrıca Oniki İon kenti arasında anılan Klazomenai, Urla-Çeşme yarımadasının kuzey kıyısında, İzmir Körfezi’nin ortalarında yer alıyor. Dünya üzerinde tescili edilmiş üç tahaffuzhaneden biri olan Karantina adasındaki tahaffuzhane dünyada varlığını sürdüren tek tahaffuzhane olma özelliğini taşıyor.

Sanat Sokağı

İZMİRLİLERİN İLK DURAĞI URLA OLUYOR
40 kilometre uzunluğunda bir kıyı şeridine, eşsiz plaj ve koylara sahip olan Urla’da ve zeytin, enginar, üzüm, örtü altı çiçek yetiştiriciliği, tarımsal faaliyetler ile balıkçılık önemli gelir kaynaklarının başında gelmektedir. Yazın İzmirlilerin serinlemek için ilk durakları arasında yer alan Urla, İzmir’den ortalama 45 km uzaklıktadır. Yarımadanın merkezinde bulunan irili, ufaklı adalarıyla İzmir’in gözbebeği, temiz hava kaynağı ilçesi Urla, yeşil ve mavinin öncülüğünde misafirlerine ev sahipliği yapmaktadır. Mavinin huzurunda deniz turizminde de ön planda olan Urla’nın eşsiz adaları arasında Karantina, Pita, Yassı (Koyun), Güvercin, Eşek, Yılanlı, Hekim, Uzunada (Kösten), Pınarlı, Özbek, Kel adacık ve Taş olmak üzere toplam 12 ada yer alıyor. Urla’nın güneyinde yer alan Demircili Koyu, Altınköy, Papaz, Düz, Deniz, Ayrılıklı Boğazı, Kokar, Cılga Koyu, Azmak Sahili, Çeşmealtı Mavi Plaj, Halka açık ücretsiz Gelinkaya Plajı ve Mavi bayraklı Kum Denizi plajları yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.