TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteler Nisan'da açılacak mı?

Üniversiteler Nisan’da açılıyor mu? sorusunun yanıtı binlerce öğrenci tarafından merakla araştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Üniversiteler Nisan'da açılacak mı?

Üniversitelerin ne zaman açılacağına ilişkin sorgulamalar sürmeye devam ediyor. Kahramanmaraş depremleri nedeniyle, YÖK üniversitelerde ikinci bir duyuruya kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Verilen bu kararın ardından KYK yurdundan ayrılan öğrencilerin yerine depremzedeler yerleştirilmişti.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı son açıklamayla, üniversitelerin açılacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulundu. Özvar açıklamasında şunları söyledi;

"Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" dedi.

Buna göre; Üniversitelerle ilgili çalışmalarını tamamlayan YÖK, nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde üniversitelerde yüz yüze eğitimi yeniden başlatacak.

Özvar; “Bizler için önemli olan üniversitelerde normalleşme sürecinin bir an önce başlamasıdır. Nisan ayı başları gibi bu aldığımız kararları yeniden değerlendirmek suretiyle imkanların el verdiği ölçüde bu hibrit veya harmanlanmış eğitim sisteminden, yani yüz yüze eğitimi de katmak suretiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamını öngördüğümüzü ifade etmek isterim."dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.