TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de ilk Filenin Sultanları'nın heykeli dikiliyor: Antalya'da Filenin Sultanları için dev anıt

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında 3 kıtada 3 kupa ile tek şampiyon olan Filenin Sultanları'nın heykeli Antalya'da dikiliyor. Peki Kadın Voleybol Milli Takımımızın heykeli ne zaman dikilecek? Filenin Sultanları'nın heykeli Türkiye Spor tarihinde bir ilk mi? Filenin Sultanları'nın heykeli hangi illerde olacak? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye'de ilk Filenin Sultanları'nın heykeli dikiliyor: Antalya'da Filenin Sultanları için dev anıt

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında büyük başarılara imza atan Kadın Voleybol Milli Takımımızın heykeli Antalya'da dikiliyor. İlk önce Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başkanı Ali Koç, Eda Erdem için heykelin dikileceğini açıklamıştı. Daha sonrasında üst üste gelen başarılarla ülkemizin gururu olan Filenin Sultanları dikkatleri üzerine çekti.117 günlük yorucu ve zor maceredan sonra Kadın Voleybol Milli Takımımız 3 kıtada 3 kupa alarak destan yazdı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Milletler Ligi’nde ve Avrupa Şampiyonası’nda ve Olimpiyat Elemelerinde altın madalya kazanan “Filenin Sultanları” ülkemizin gurur kaynağı oldu. Kadın voleybol milli takımımızın üst üste elde ettiği başarılar Türkiye'de büyük gurur ve sevinç yaşatmaya devam ediyor. Paris 2024 Olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanan kadın voleybol milli takımımızın rakipleri belli oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı kazanan Filenin Sultanları, başarıdan başarıya koşarak kadınlarımıza rol model oluyor. Türkiye'nin tek kalp, tek yürek ile izlediği milli maçlar büyük heyecana sahne olmuştu. Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, tüm dünya basınının gündeminde yer alarak üstün performasnıyla göz kamaştırdı. Filenin Sultanları'nın tarihi başarılarını gelecek kuşaklara aktarmak için Antalya Belediyesi, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi anıt dikmek için harekete geçti. Yakın zamanda Filenin Sultanları'nı sembolize eden bir fotoğraf karesinin anıtı yapılması planlanıyor. Türkiye Spor tarihinde ülkemize damga vuran birçok futbolcunun heykeli dikildi. Takım olarak ve milli takım seviyesinde spor tarihçilerine göre; Filenin Sultanları'nın heykelinin dikilmesi, eşi benzeri olmayan nadir bir olay olarak görülüyor.

ANTALYA'DA HEYKEL DİKİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Yılmaz, olimpiyat şampiyonuğunu beklenmeden Filenin Sultanları için bir anıt dikilmesini teklif etti. ATSO yönetiminin bu teklife olumlu yaklaşarak anıtın dikilmesi için harekete geçeciği iddia ediliyor. Böylelikle Türkiye'de heykeli dikilen ilk kadın sporcu olan Süreyya Ayhan'dan sonra heykeli dikilen ikinci kadın sporcu Eda Erdem Dündar oldu. Süreyya Ayhan doping olaylarına karıştığı için heykeli daha sonra depoya götürülmüştü. Eda Erdem'in heykelinden sonra Antalya'da Filenin Sultanları için heykel dikilme kararı alındı. Filenin Sultanları takım olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin spor tarihinde heykeli dikilen ilk kadın takım olacak. Antalya'da başlayan heykel akımının diğer illerde olacağı tartışılıyor. Yerel yönetimlerin yakın zamanda bu alanda çalışmalar yapacağı söyleniyor.

TÜRKİYE'DE HEYKELİ DİKİLEN KADIN SPORCULAR

2000'li yılların başında rüzgarın kızı Süreyya Ayhan başarılarıyla ülkemizi gururlandırdı. 2002 yılında Almanya'nın Münih kentinde 1500 metrede Avrupa şampiyonu olan Süreyya Ayhan, Türkiye'nin büyük gururu olmuştu. İlk kez Türk atlet, Avrupa şampiyonu oldu. Ruhi Sarıalp'ten sonra da ikinci madalyayı kazandıran sporcu Süreyya Ayhan olmuştu. Çankırı Belediyesi, milli sprocu Süreyya Ayhan'ın heykelini dikmişti. Yıllar sonra doping olaylarına karışan Süreyya Ayhan'ın heykeli depoya kaldırılmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ise milli takımın kaptanı Eda Erdem'in heykelini dikeleceğini açıklamıştı. Ali Yılmaz’ın son önerisi ise Dünya ve Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı Filenin Sultanları ile ilgili oldu.Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) eylül meclis toplantısında konuşan Mevlana Petrolleri’nin sahibi iş insanı Ali Yılmaz, “Filenin Sultanlarının başarısı bizleri gururlandırdı. Olimpiyat sonuçları beklenmeden Filenin Sultanları için Antalya’ya anıt dikelim. Bu teklifin ATSO tarafından değerlendirmeye alınmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Bu konuşmanın ardından Antalyalı iş insanları harekete geçti. Yakın zamanda heykelin Antalya'da dikilmesi planlanıyor.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Filenin Sultanları'nın rakipleri belli oldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.