TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal kimdir?

Farklı karakterlerle Türk sinemasının yüzünü güldüren Kemal Sunal, vefatının 23. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor. Peki Kemal Sunal kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal kimdir?

Günümüzde hala ekranlarda yayınlanan Kemal Sunal, Tosun Paşa’dan, İnek Şaban’a, Sakar Şakir’den, Salako gibi oynadığı birbirinden farklı rollerle seyircilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kemal Sunal, 26 yıllık sanat hayatına birçok film sığdırdı. İyi ve saf rolleriyle 7’den 70’e herkesi kahkahaya boğan Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kemal Sunal, vefatının 23. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor. Sunal’ın eşi Gül Sunal’ın ve kendisi gibi oyuncu olan oğlu Ali Sunal’ın duygu yüklü paylaşımı hayranlarını hüzüne boğdu.
Kemal Sunal'ın ölüm yıl dönümünde eşi Gül Sunal, sosyal medya paylaşımından duygu yüklü paylaşımını şu sözlerle dile getirdi: 3 Temmuz 2000… Niye gittin acele acele … Çok acı 23 yıl yaşadık … Zor çok zor? 



Oyuncu olan Ali Sunal ise babasının ölüm yıldönümünde duygusal bir paylaşım yaparak onu özlemle andı. Ali Sunal, babasıyla birlikte çocukken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “23 yıl… şu anda ömrümün yarısı sensiz geçti. Seni çok özledim babam. Ama senin gibi bi kahramanı özlemek, sana baba diyebilmek, fotoğraftaki gibi seni doya doya öpebilmek benim hayattaki en büyük gururum ve şansım. Minnettarım baba. Seninle geçen her anıma…” dedi. 

"SÜT KARDEŞLER", "HABABAM SINIFI", VE "KAPICILAR KRALI GİBİ BİRÇOK FİLMDE OYNAYAN KEMAL SUNAL KİMDİR?
Tiyatro ile sanat hayatına başlayan oyuncu, yapımcı, senarist ve komedyen olan Ali Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 Malatyalı Mustafa Sunal ile Saime Hanım'ın ilk çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. Daha sonra Cemil ve Cengiz isminde iki kardeşi olan Sunal, öğrenimine Mimar Sinan İlkokulunda başlayarak Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Sunal, eğitim hayatında çeşitli işlerde çalıştı. Sanatla tanışmadan önce Emayetaş fabrikasında çalıştı ve daha sonrasında elektrikçide çıraklık yaptı. 35 yaşında askere giden sanatçı, diğer askerlerin kendisini görünce gülmeye başlaması sebebiyle birliğin düzenini bozduğu gerekçesi ile geri hizmete verildi. Usta Birliği’nde moral grubuna dağıtımı olmuş bu sayede ise Türkiye’nin birçok bölgesinde askerlik yapmıştır. Devekuşu Kabare’nin, Ankara turnesi sırasında tanıştığı Gül Sunal ile evlenmiştir. Bu evlilikten Ali ve Ezo isimlerini verdikleri 2 çocukları oldu.



KEMAL SUNAL’IN OYNADIĞI FİLMLER

1973- Canım Kardeşim

1974- Salak Milyoner
          Köyden İndim Şehire
          Mavi Boncuk
          Hababam Sınıfı

1975- Hanzo
          Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı

1976- Tosun Paşa
           Süt Kardeşler
           Sahte Kabadayı
           Meraklı Köfteci
           Kapıcılar Kralı
           Hababam Sınıfı Uyanıyor

1977- Sakar Şakir
          İbo ile Gülşah
          Çöpçüler Kralı

1978- İnek Şaban

1979- Şark Bülbülü
          Bekçiler Kralı

HABER MERKEZİ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.