TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sydney gezilecek yerler

Avustralya’nın gözde kentlerinden biri olan Sydney, birçok önemli yapıya ev sahipliği yapıyor. İşte Sydney gezilecek yerler denince akla gelen yapılar…

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sydney gezilecek yerler

Avustralya’nın en büyük ve en kalabalık şehri olan şehri olan Sydney, her açıdan ülkenin merkezi konumundadır. 1778 yılına uzanan kentteki yaşamın izleri, sömürge kolonisi olarak başladı. İngilizlerin suçlu olarak nitelendirdiği kişileri gönderdiği Sydney, zamanla tarihin bu olumsuz etkilerini geride bırakmayı başardı. Bugün gelinen noktada gerek yaşantısı gerek de kültür sanat alanındaki konumu ile tüm dünyanın dikkatini çeken ülkeler arasında yer ala Avustralya’da gezilecek yerler konusunu birlikte inceleyelim.

Sydney’de gezilecek popüler yerler

Sydney denince ilk akla gelen, şehirle özdeşleşmiş yapılar, Sydney’de gezilecek popüler yerler arasında kendini gösteriyor. Sydney’in en sevilen gezi noktalarını sizin için listeledik.

Geçtiğimiz yüzyılın ve günümüzün en ünlü yapıları arasında yer alan Sydney Opera Binası, Danimarkalı Mimar Jørn Utzon tarafından yapıldı. Binanın tasarımı tüm dünyada heyecan uyandırdı. Hatta öyle ki Jørn Utzon bu tasarımı ile 2003 yılında Pritzker Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu. Sydney Opera Binası, 2007 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne eklendi.

kralicevictoriabinasi_ilkses

Kraliçe Victoria Binası

Mimari açıdan son derece kıymetli bir yapı olan ve tüm görkemiyle George Caddesi’nde bulunan bir bloğu kaplayan Kraliçe Victoria Binası, Sydney’in en kalabalık noktalarından birinde konumlanıyor. Bulunduğu cadde üzerinde yer alan birçok kafe, restoran butik ve mağaza ile hem alışveriş yapma hem de oturup lezzetli bir mola verme imkanı sunuyor. 1890’lı yıllarda yapımı tamamlanan Kraliçe Victoria Binası, George Mcrae tarafından tasarlanmıştır. 1896 yılında restore edilerek şehrin en prestijli alışveriş merkezi konumuna gelmiştir.

Sydney Kulesi (Sydney Tower)

1970 ve 1981 yılları arasında yapımı tamamlanan Sydney Kulesi, 309 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. Gözlem kulesi olarak inşa edilen bu kule, Sydney’in en yüksek kulesi olma özelliği gösterir. Ülke genelinde bakıldığında ise ikinci en yüksek kule, Sydney Kulesi’dir. Dünya Büyük Kuleler isimli federasyona da üye olan Sydney Kulesi, şehri dikkat çekici yapıları arasında yer alır.

stmarykatedrali_ilkses

St. Mary Katedrali

21 Ekim 1821 tarihinden bu yana ayakta duran St. Mary Katedrali, Sydney Roma Katolik Başpiskoposluk katedral kilisesidir. Günümüzde Syndey Başpiskoposu’nun koltuğu olan bu katedral, “Tanrı’nın Lekesiz Annesine, Hıristiyanların Yardımına” adanmıştır. Papa XI. Pius 1932 yılında St. Mary Katedrali’ne küçük bir bazilikanın unvanı ve itibarı bahşedildi.

darlinglimani_ilkses

Darling Limanı

Sydney’in en popüler turist mekanlarından biri o lan Darling Limanı, her bütçeden kişinin uğrak noktalarından biri oluyor. Çevresinde çok sayıda gezi ve dinlenme noktası bulunan Darling Limanı’nda; birçok restoran, müze ve eğlence merkezi bulmak mümkün. Geçmiş dönemlerde Aborjinler, Gadigal ve Wangal isimli klanları birbirinden ayırmak için kullanılan 7 yüzyıllık bir sınır olan Darling Limanı, günümüzde Sydney’in en sevilen lokasyonlarından biridir.

sdyneylimaniköprüsü_ilkses

Sydney Limanı Köprüsü

Sydney’in ikonik yapısı ve kentin sembollerinden biri olan Sydney Limanı Köprüsü, dünyanın en büyük çelik köprülerinden biridir. Bu köprü; demiryolu, karayolu (otomobil) bisiklet ve yaya trafiğine açıktır. Kentin sembollerinden biri olması dolayısıyla her yıl binlerce turistin uğrak noktası olmayı başaran Sydney Limanı Köprüsü, İnşaat Mühendisi John Bradfield tarafından 1912 yılında Avustralya Parlamentosu’na sunulmuş ve çalışmaları 1924 yılında başlamıştır.

avustralyamuzesi_ilkses

Avustralya Müzesi

1827 yılında kurulan Avustralya Müzesi hem Sydney’in hem de Avustralya’nın en eski müzesidir. Aynı zamanda ülkenin ilk kamu müzesi olma özelliği de gösterir. İçerisinde yaklaşık olarak 21 milyon civarı tarihi eser bulunan Avustralya Müzesi’nde doğa tarihi, zooloji ve antropoloji alanlarına dair içerikler yer alır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.