TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stockholm’de gezilecek yerler

İsveç’in en gözde kenti Stockholm’de gezilecek yerler nereler? İşte Stockholm’de uğramadan dönülmemesi gereken yerlere dair detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Stockholm’de gezilecek yerler

Başkent Stockholm, İsveç’in en kalabalık kenti olma özelliği gösterir. Yerleşim yeri ve kentsel alanı açısından incelendiğinde de İskandinav ülkeleri içerisinde en büyük kentsel alana sahip şehir olduğu görülür. Ülkenin en önemli merkezlerinin yer aldığı Stockholm’de gezilecek yerleri, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Stockholm’de gezilecek 10 etkileyici yer

Sanata çok düşkün bir şehir olan Stockholm’de görülmeye değer birçok yapı ve müze bulunuyor. İsveç’in başkenti Stockholm’de gezilecek 10 etkileyici yeri birlikte inceleyelim.

stockholmsarayi_ilkses

10. Stockholm Sarayı (The Royal Palace)

Stockholm Sarayı, 18. yüzyıldan bugüne kadar uzanan tarihi ile adından söz ettiriyor. Avrupa’nın en büyük kraliyet sarayı olan Stockholm Sarayı, kral kabul törenlerinin düzenlendiği adres olarak karşımıza çıkıyor. Gerek dış mimarisi gerek de iç dizaynı ile son derece görkemli bir yapı olan Stockholm Sarayı, Barok tarzı mimariye sahiptir. 600 adet odası olduğu bilinen bu saray, Kraliyet Ailesi’nin ihtişamını en iyi şekilde yansıtıyor.

abbathemuseum_ilkses

9. ABBA: The Museum

Dünyanın en ünlü müzik gruplarından biri olan ve adını geniş çevrelere duyuran müzik grubu ABBA’ya ithaf edilen müze, Stockholm’de yer alan Djurgarden Adası’nda konumlanıyor. ABBA grubunun konserlerinde kullandıkları enstrümanlar, sahne kostümleri ve ödüllerinin yer aldığı müze, ABBA grubu hayranlarının olduğu kadar diğer pek çok kişinin de uğrak noktası olmayı başarıyor.

modernamuseet_ilkses

8. Moderna Museet

Stockholm’ün en fazla turist çeken müzelerinden biri olan Moderna Museet, yeni sanat akımlarının ve çağdaş eserlerin yer aldığı bir müze. Modern Sanat Müzesi olarak da anılan Moderna Museet, 1958 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Avrupa’nın 20. yüzyıldan günümüze önemli sanat koleksiyonlarını sergileyen bu müzede; Dali, Picasso, Matisse ve Munch gibi önemli sanatçıların eserleri yer alıyor.

drottningholmsarayi_ilkses

7. Drottningholm Sarayı

Bir yanı masmavi denize diğer yanı yemyeşil bir bahçeye bakan Drottningholm Sarayı, 17. yüzyıldan kalma oldukça iddialı bir saray. İsveç Kraliyet Ailesi’nin özel yazlık sarayı olarak inşa edilen bu yapı, diğer Avrupa sarayları içerisinde günümüze kadar en iyi korunan saraylardan biri olarak kendini gösteriyor. Sarayın her bir noktası, ne kadar özenli yapıldığını belli eder nitelikte ince işçilikler donatılmış. İçerisinde Sultan I. Abdülmecit’in bir portresinin bulunduğu Drottningholm Sarayı, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.

storkyrkan_ilkses

6. Storkyrkan (Stockholm Cathedral)

Stockholm’ün en eski kilisesi olma özelliği gösteren Storkyran, ilk yapıldığı dönemde Katolik kilisesi olarak kullanılıyordu. 1527 yılından itibaren Luteryen Protestan kilisesi olarak kullanılmaya başlandı. İçerisinde çok sayıda tarihi tablo ve heykelin bulunduğu Storkyran, günümüzde de aktif olarak kullanılıyor.

skyview_ilkses

5. Skyview

Stockholm’de yer alan en ikonik yapılardan biri olan Skyview, 1989 yuılında açıldı. İlk zamanlar Ericsson Globe olarak anılan ve daha sonra Avicii Arena ismiyle tanınan bu yapı, 605 bin metreküp hacme sahiptir. Dünyanın en büyük küresel binası olma özelliği gösteren Skyview, çeşitli etkinliklerin ve konserlerin düzenlendiği bir alandır. Ayrıca İsveç’in ulusal hokey binası olarak da hizmet verir.

royalswedishopera_ilkses

4. Royal Swedish Opera (İsveç Kraliyet Operası)

Stockholm’ün sembol yapılarından biri olan Royal Swedish Opera, 19. yüzyılın sonlarına doğru II. Oscar tarafından inşa edilmiştir. Neo-Klasik bir yapı olan binanın dış cephesi kadar iç mimari de görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Royal Swedish Opera’da aktif olarak devam eden opera ve bale gösterilerine bilet alarak, Stockholm’de sanatı derinlemesine hissedebilirsiniz.

ostermalmssaluhall_ilkses

3. Östermalms Saluhall

Stockholm’e özgü lezzetlerin ve geleneksel ürünlerin satışa sunulduğu Östermalms Saluhall, dünyanın en iyi 7. yemek pazarı olarak adını duyurmuştur. Kapalı gıda pazarı olarak hizmet veren Östermalms Saluhall, şehir merkezine 10 dakika gibi kısa bir mesafede konumlanıyor. İçerisinde; sebze, meyve, et, balık, peynir, şekerleme, pastane ürünleri ve antika eşyalar yer alıyor.

katarinaasansoru_ilkses

2. Katarina Asansörü

Yüksekliği 40 metreyi bulan Katarina Asansörü, Stockholm’ün merkezinde yer alıyor. Gamla Stan manzarasını ziyaretçilerinin önüne seren bu tarihi asansör, 1882 yılında inşa edildi. İnşa edildiği dönemde buharlı çalışma sistemine sahip olan Katarina Asansörü, 1930’lu yıllarda yenileniyor. Katarina asansörüyle çıkılan bir seyir terası da bulunuyor. Ziyaretçiler bu terasta, Stockholm şehrini kuş bakışı izleme imkanı buluyor.

nobelmuzesi_ilkses

1.Nobel Müzesi

Stockholm, pek çok Nobel Ödülü’nün sahibi olmasıyla ünlü bir şehir. Bu durum kentte sadece Nobel’e ithaf edilen bir müze olmasının sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Stockholm’ün ünlü Stortorget Meydanı içerisinde yer alan Nobel Müzesi, 2001 yılında açıldı. İçerisinde çok sayıda sergi ve sunumun yere aldığı Nobel Müzesi’nde, turistlerin çok seveceği bir hediyelik eşya dükkanı da bulunuyor.

                                      

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.