TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ufuk Sarıca deneyim ve tecrübelerini aktardı

Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu'nun düzenlediği Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri'nde Ufuk Sarıca sunumunu yaptı. TÜBAD Yönetim Kurulu Üyesi olan antrenör Ufuk Sarıca antrenörlere deneyim ve tecrübelerini aktardı. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 09:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ufuk Sarıca deneyim ve tecrübelerini aktardı

Türk basketbolunun efsane basketbolcularından Ufuk Sarıca başarılı oyunculuk kariyerinden sonra antrenör kariyerinde de birçok başarıya imza attı. Milli takımda ve Pınar Karşıyaka'da büyük başarılar elde eden tecrübeli antrenör bu sezon da İzmir ekibi ile yollarına devam ediyor.

2023-2024 sezonunda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ile final oynayan Pınar Karşıyaka şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı, bu sezon ise Ufuk Sarıca önderliğinde Pınar Karşıyaka yine şampiyonluğu hedefliyor.

Başarılı antrenör, Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu'nun düzenlediği Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri'nde Transition Offense sunumunu yaptı. Aynı zamanda TÜBAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Ufuk Sarıca, deneyim ve tecrübelerini antrenörlere aktardı. Antalya Cosmos Sports Center'da olan seminere 1. Kademe (E) ve 2. Kademe (D) kategoride yer alan antrenörler katıldı. Ufuk Sarıca’nın sunumundan sonra Antrenman Öncesi Guard Oyuncularla Yapılan Çalışmalar adlı sunumu Serhan Aydanarığ gerçekleştirdi.

ufuk sarıca

UFUK SARICA OYUNCULUK KARİYERİ: 

Ufuk Sarıca, 13 Haziran 1972 tarihinde İstanbul’da doğdu. Kısa forvet ve şutör gard pozisyonunda oynadı. Ufuk Sarıca kariyerine 16 yaşında Efes Pilsen‘in altyapısında başladı. 1992 yılında A Takıma yükseldi ve 1996 yılında Türkiye erkek basketbol tarihinin ilk Avrupa Kupası’nı kazandı. Efes Pilsen Koraç Kupası‘nı, finalde İtalyan ekibi Olimpia Milano‘yı yenerek kazandı. 1997-1999 yılları arasında 3 kez üst üste Euroleague çeyrek finali oynadı. Efes Pilsen ile 5 kez Türkiye Ligi’ni kazandı. Ufuk Sarıca 1999 yılında Ülkerspor ile anlaştı. Ülkerspor ile 2. sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Milli takım formasıyla önemli başarılara imza attı. Sarıca, İsrail ekiplerinden Bnei HaSharon takımıyla anlaştı. Daha sonra Montepaschi Siena‘ya geçti. Türkiye’ye dönerek Pınar Karşıyaka‘ya transfer oldu. Yarım sezon Karşıyaka’da oynadıktan sonra 2002-2003 yılı için Darüşşafaka takımıyla anlaştı. Darüşşafaka’dan sonra Beşiktaş‘a transfer oldu ve 1 sezon sonunda Beşiktaş’tan ayrılarak profesyonel basketbolculuk kariyerine son verdi.

UFUK SARICA ANTRENÖRLÜK KARİYERİ:

Ufuk Sarıca antrenörlük kariyerine 2006-2007 sezonunda Beşiktaş‘ı çalıştıran Murat Didin'in yardımcılığını yaparak başladı. Murat Didin’in takımdan ayrılmasıyla baş antrenör olarak görev yaptı. 2007-2008 sezonunda Beşiktaş’ın başına Ergin Ataman‘ın gelmesiyle tekrar yardımcı antrenörlük görevine getirildi. 2007-2008 sezonu sonunda Ergin Ataman Anadolu Efes‘e geçti ve Ufuk Sarıca’yı yanına aldı. 2008-2011 sezonları arasında Ergin Ataman‘ın yardımcılığını yaptı ve Ergin Ataman‘ın ayrılmasıyla baş antrenörlüğe yükseldi. Yardımcı antrenör olduğu dönemde 1 kez Türkiye Ligi’ni kazandı. 2011-2012 sezonunda Anadolu Efes’i çalıştıran Sarıca, Türkiye Ligi’nde finale yükseldi ve Ergin Ataman‘ın çalıştırdığı Beşiktaş ile karşılaştı. Seriyi 4-2 kaybederek şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırdı ve Anadolu Efes’teki görevinden ayrıldı.

PINAR KARŞIYAKA DÖNEMİ

Ufuk Sarıca, 2012 yılında Pınar Karşıyaka ile anlaştı. Karşıyaka ile ilk sezonda Eurochallenge’da final oynadı. İkinci sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanarak büyük bir başarı elde etti ve Karşıyaka taraftarların sempatisini kazandı. 2014-2015 sezonuna Türkiye Süper Kupası’nı kazandı. Euroleague’de Final Four oynayan Fenerbahçe’yi yarı finalde, Euroleague’de çeyrek final oynayan Anadolu Efes’i finalde mağlup ederek 1987 yılından sonra Pınar Karşıyaka’ya Türkiye Ligi Şampiyonluğu’nu getirdi. 2014 yılından beri Türkiye A Milli Takımı‘nı çalıştıran Ergin Ataman‘ın yardımcılığını yaptı. 2017 Avrupa Şampşyonası'ndan önce baş antrenör olarak milli takımda göreve getirilen Ufuk Sarıca milliler ile 45 kere maça çıktı. Sarıca, 2018 yılında Beşiktaş ile anlaştı. Daha sonra Ufuk Sarıca, 2020 yılında milli takım görevinden ayrıldı. 2022 senesinde ise tecrübeli antrenör tekrardan yuvaya döndü Pınar Karşıyaka ile anlaştı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pınar Karşıyaka'dan Galatasaray NEF'e farklı tarife

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.