TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-Sırbistan voleybol final maçı ne zaman? Nerede? Hangi kanalda?

Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, bugün şampiyonluk için Sırbistan karşısında sahaya çıkıyor. Türkiye’de tüm kalpler Filenin Sultanları için atıyor. Türkiye-Sırbistan Avrupa Şampiyonası finali ne zaman? Nerede? Saat kaçta? Hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 19:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye-Sırbistan voleybol final maçı ne zaman? Nerede? Hangi kanalda?

Dünyanın 1 numarası Filenin Sultanları 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde bugün Sırbistan ile şampiyonluk için kozlarını paylaşacak. Yarı final maçında son şampiyon İtalya'yı muhteşem geri dönüşe imza atarak 3-2'lik skorla deviren Filenin Sultanları, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. İtalya maçında Vargas ve Ebrar üstün performansıyla göz kamaştırdı. Tüm Türkiye'nin büyük heyecan ve çoşku içerisinde takip ettiği Filenin Sultanları ülkemizi gururlandırıyor. FIVB Milletler Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Filenin Sultanları milli takım seviyesinde 6. uluslararası kupasını kazanmıştı. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda muazzam performansıyla ay yıldızlıların şampiyon olmasına son bir adım kaldı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynanacak olan dev karşılaşma TSİ 21.00’de başlayacak. Maç TRT 1’den canlı yayınlanacak. Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda daha önce 2003 ve 2019’da da final oynamıştı. Türkiye'ye gurur ve sevinç yaşatan Sultanlar, kupayı havaya kaldırmak istiyor.

DEV EKRANLARDAN FİNAL MAÇI İZLENEBİLECEK

Almanya ve Belçika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 CEV Avrupa Şampiyonası büyük heyecana sahne oluyor. Grup müsabaka maçlarından son 16 maçlarında takımını yalnız bırakmayan Türk seyirciler final maçında salonu dolduracaktır. Türkiye'nin çoğu bölgesinde  vatandaşlar halka açık olan yerlerde belediyeler ve çeşitli kurumların kurduğu dev ekranlardan final maçını izleyebilecek. İlk önce İstanbul GalataPort'ta başlayan maç izleme uygulaması zaman içerisinde diğer bölgelerde başladı.

Turnuvada namağlup ilerleyen Filenin Sultanları galibiyet aldıktan sonra saha içerisinde görüntülü mesaj vererek direkt voleybol severlere bağlanabiliyor. Final heyecanını bir arada yaşayan, tek yürek olan Türkiye şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Rakiplerini tek tek yenerek namağlup yoluna devam eden Filenin Sultanları, kupayı ülkemize getirmek istiyor.

SON MAÇI SIRBİSTAN ALDI

2019 yılında Avrupa Voleybol Şampiyonası, Macaristan, Polonya, Slovakya ve Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Ankara'da oynanan yarı final müsabakalarında Türkiye Polonya'yı, Sırbistan da İtalya'yı yenerek finale kalmıştı. Finalde Türkiye'yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon oldu. Ay yıldızlılar gümüş, İtalya da bronz madalya elde etti. Olimpiyat Oyunları'nda ikincilik ve üçüncülüğü olan Sırbistan'ın dünya şampiyonalarında 2 altın, 1 bronzu, Avrupa şampiyonalarında ise 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. Güçlü rakibi karşısında rövanşı almak isteyen Filenin Sultanları, maça konsantre olmuş durumda.

SANTARELLI VE GUIDETTI KOZLARINI PAYLAŞACAK

Filenin Sultanları'nı 7 yıldır çalıştıran İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti geçen yıl takımdan ayrılmıştı. Guidetti'nin ardından Filenin Sultanları'nın yeni antrenörü Sırbistan Milli Takımı'ndan Daniele Santarelli olmuştu. Sırbistan Milli Takımı da Giovanni Guidetti ile anlaşmıştı. İki başantrenör 2023 FIVB Milletler Ligi'nde ilk kez karşı karşıya gelmiş ve kazanan Santarelli ve Türkiye olmuştu. Türkiye şampiyona sonunda altın madalyaya elde ederken Sırbistan ise Guidetti yönetiminde turnuvadan elenmişti. İki usta antrenör bugün tüm kozlarını sahaya yansıtacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.