TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknik direktör Sergen Yalçın kimdir? Sergen Yalçın ne kadar maaş alıyor?

Başarılı teknik direktör Sergen Yalçın’ın kariyeri merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için detayları derledik. Peki Sergen Yalçın kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Teknik direktör Sergen Yalçın kimdir? Sergen Yalçın ne kadar maaş alıyor?

Teknik direktör Sergen Yalçın hakkında bilgiler merak edildi. Sergen Yalçın maaş bilgisi de araştırılan konulardan biri. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Sergen Yalçın kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde…

Sergen Yalçın kimdir?

5 Kasım 1972'de İstanbul'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Beşiktaş'ın altyapısında başladı ve burada Türk futboluna kazandırılan isimlerden biri oldu.

1989'da Türkiye Genç Takımlar Şampiyonluğu'nu kazanan kadroda yer aldı. Gordon Milne döneminde Beşiktaş A Takımı’na yükseldi ve 1991'in başlarında A takım ile idmanlara çıkmaya başladı. Sarıyer ile oynanan bir hazırlık maçında bir golü ve bir asisti ile dikkatleri üzerine çekti.

1990-91 sezonunun ikinci yarısında zaman zaman 16 kişilik kadroya girse de maçlara çıkmadı. Ancak aynı sezon içerisinde Beşiktaş PAF takımı İstanbul şampiyonluğunu kazanırken, Sergen de takıma golleriyle destek oldu.

Sergen Yalçın, ilk resmi maçına 1 Eylül 1991'de Gençlerbirliği'ne karşı çıktı. Sezon ortasında bir dönem tekrar Beşiktaş PAF takımında forma giyse de, sezonun ikinci yarısında Beşiktaş formasını uzun süre çıkarmadı. 1991-1996 yılları arasında başarılı performansıyla dikkat çekti ve 2 lig şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası gibi önemli başarılar elde etti.

1996-1997 sezonu sonunda Beşiktaş'la anlaşamayınca İstanbulspor'a transfer oldu. İstanbulspor'da gösterdiği performansla takımının başarılarına katkıda bulundu.

1998'de İstanbulspor'dan ayrıldıktan sonra kısa bir süre futbol oynamadı. Daha sonra Siirt JeT-Pa Spor'a transfer oldu ve burada Fenerbahçe'ye önerildi ve kabul edildi. Fenerbahçe formasıyla da başarılı performans sergileyerek tekrar milli takıma seçildi.

Daha sonra Avrupa'da bir takıma satılarak Türkiye'ye dönmesi gerektiği "hülle" yöntemiyle Makedon takımı FK Sloga Jugomagnat'a satıldı, daha sonra Galatasaray'a kiralandı.

Galatasaray formasıyla da önemli başarılar elde eden Sergen Yalçın, Türkiye'de 4 büyüklerden forma giyen 4. futbolcu oldu. Bu dönemde lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanan takımın önemli bir parçasıydı.

Kariyeri boyunca çeşitli takımlarda forma giyen Sergen, futbol hayatını sonlandırdıktan sonra toplamda 390 maçta forma giydi. Bu maçların büyük çoğunluğu Süper Lig'de olmak üzere, farklı liglerde ve takımlarda önemli bir kariyer geçirdi.

Sergen Yalçın, toplamda 60 kez milli takımlara çağrıldı. İlk milli deneyimi, Beşiktaş PAF takımı formasıyla 1 Mart 1989'da Tiflis Turnuvası'nda SSCB'ye karşı U-16 milli takımıyla yaşandı. Ardından 21 Ocak 1990'da yine SSCB'ye karşı oynanan özel bir maçta ilk kez U-18 milli formayı giydi. 13 Mayıs 1992'de ise İsrail ile oynanan bir özel maçta U-21 milli takımı formasını giydi.

1993 yılında Akdeniz Oyunları'nda Olimpik Milli Takım için ter döktü. 3 grup maçında attığı 3 golle takımının bir üst tura çıkmasına katkı sağladı. Yarı finalde Fransa'yı eleyerek finale yükselen Türkiye, Cezayir'i yenerek tarihindeki ilk altın madalyayı kazandı ve Sergen, bu başarıda Hakan Şükür ile birlikte önemli bir rol oynadı.

27 Eylül 1993'te Polonya maçı için ilk kez A Milli Takım'a çağrılan Sergen, 31 Ağustos 1994'te Makedonya'ya karşı oynanan özel maçta ilk kez A Milli formayı giydi. Euro 1996 elemelerinde de önemli bir rol oynadı, 8 maçın 6'sında forma giyerek İsveç ve İzlanda'ya gol attı.

Türkiye, Euro 1996'ya katılma hakkı elde ederek tarihinde ilk kez bu turnuvada boy gösterdi. Sergen, Hırvatistan ve Portekiz maçlarında forma giydi. 1998 Dünya Kupası elemelerinde de Belçika'ya karşı gol atma başarısı gösterdi, ancak kırmızı kart görerek maçtan ihraç edildi.

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde de 8 maçta forma giyerek Moldova'ya gol attı ve Türkiye'nin play-off'lara yükselmesinde rol oynadı. Play-off maçlarında da yer aldı ve Türkiye'nin tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'na gitmesinde pay sahibi oldu.

Euro 2000 kadrosuna da seçilen Sergen, grup maçlarında forma giydi ve Türkiye çeyrek finale yükselirken onun da katkısı oldu. 2002 Dünya Kupası play-off'larında forma giydi, ancak sakatlık nedeniyle turnuvaya katılamadı. Son milli maçını 11 Ekim 2003'te Euro 2004 elemelerinde İngiltere'ye karşı oynadı.

2008-2009 sezonunun başında Beşiktaş'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam istifa edip yerine Mustafa Denizli gelirken, Sergen Yalçın yardımcısı olarak göreve başlayacaktı. Ancak lisans yetersizliği nedeniyle, 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan anlaşma ile Sergen Yalçın, Beşiktaş U-15 takımının antrenörü oldu.

Anlaşmanın sona ereceği tarih 31 Mayıs 2010 idi. Lisansının B'den UEFA B'ye yükseltilmesi için gereken en az altı aylık staj dönemini Beşiktaş'ın U-15 takımında geçirecek olan Yalçın, bu süre zarfında Beşiktaş A Takımı yedek kulübesinde yer alamayacaktı. Ancak, U-15 takımından çok A takımın teknik ekibinde bulunacaktı.

Sergen Yalçın'ın eski takım arkadaşı Gökhan Keskin, altyapı sorumluluğuna getirilirken, Yalçın da 2009-10 sezonunun başında Beşiktaş A2 takımının başına geçti. Takım, A2 Ligi'nin Marmara Grubu'nda güçlü rakipler arasında birinci olarak yoluna devam ederken, Yalçın bir yandan yorumculuğa devam ediyor ve A Takım hocası Mustafa Denizli'yi eleştiriyordu. Sezonun ortasında, Denizli'nin genç oyunculara şans vermemesini ve ilgisizliğini gerekçe göstererek teknik direktörlük görevinden ayrıldı.

2010-2011 sezonu öncesi Sarıyer Spor Kulübü sportif direktörlüğüne getirildi.

Sergen Yalçın ne kadar maaş alıyor?

Sergen Yalçın'ın yarım sezon için yaklaşık 20 milyon TL'ye kadar bir para kazanacağı öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.