TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBF ve Beşiktaş'tan Kosova Operasyonu: Yeni Doncic Türkiye'de

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Haluk Yıldırım ve Beşiktaşlı yöneticiler, geleceğin yıldızları Rrezon Elezaj ile Edin Baçevac'i yoğun görüşmelerden sonra Türkiye'ye getirdi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TBF ve Beşiktaş'tan Kosova Operasyonu: Yeni Doncic Türkiye'de

Türk basketbolu son dönemlerde milli takım bazında istediği  sonuçları elde edemedi. Kulüpler seviyesinde üst düzey başarılara imza atan Türk kulüpleri basketbola damga vurdu. Özellikle Anadolu Efes'in Euroleague'de üst üste iki sezon şampiyon olması, Türk Telekom, Frutti Extra Bursaspor'un ve Bahçeşehir Koleji'nin başarılarıyla EuroCup'ta Türkiye basketbolda büyük ivme yakaladı.

Türkiye basketbol U18-19 ve U20 takımları son turnuvalarda elde ettiği başarılarla göz kamaştırmaya devam ediyor. Son FIBA U19 Dünya Şampiyonası'nda Amerika'yı yenen Türkiye büyük alkış toplamıştı. Spor yazarı Fatih Sabovic'in haberine göre Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takımlar Genel Direktörü Haluk Yıldırım ve Beşiktaşlı yöneticilerin yoğun çalışmasıyla Kosova çıkarması gerçekleşti. Kosova'dan transfer edilen Rrezon Elezaj,  Edin Baçevac Türk basketbolunda büyük yankı uyandırdı.

KOSOVALI

DEVŞİRME BASKETBOLCULAR

Altayapılarda oyuncu taramalarına devam eden milli takım yurt dışından önemli oyuncuları milli takıma dahil etmek istiyor. Kosova Milli Takımı formasını giyen ve kendi yaş gruplarında  en iyileri olan 2007 doğumlu pivot Rrezon Elezaj ile 1.92'lik point guard Edin Baçevac, Türk statüsüne alındı. Gelecek vaat eden bu oyuncuların Türk basketboluna kazandırılmasıyla devşirme oyuncu tartışmaları devam ediyor. Son dönemlerde Shane Larkin, Wilbekin'in cezasında dolayı devşirme oyuncu statüsü elinden alınırken kamuoyunda yeni tartışmalar ortaya çıkmıştı.

TBF-BJK ORTAK OPERASYON

Beşiktaş Kulübü'nün yoğun çaba ve emekleriyle Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yönetici Haluk Yıldırım'ın yoğun çabaları ile hem Rrezon hem de Edin ikna edildi. Türk basketbolunu heyecanlandıran basketbolcuların bu sene Beşiktaş'ta nasıl bir konumda yer alacağı merak ediliyor. Kosova kökenli ve sporcu ailelerden gelen yıldız basketbolcularda pivot Rrezon Elezaj, yaklaşık 1 sene önce Beşiktaş'la antrenmanlara başladığında 2.07 metre boyundaydı. 2007'li Rrezon, 1 senede tam 11 santimetre uzadı. İki genç basketbolcu bireysel antrenmalarına devam ediyor. Rrezon Elezaj için Fransa, Slovenya ve Almanya basketbol federasyonları devreye girse de genç basketbolcular Türkiye'yi tercih etti.

YENİ DONCİC

1.92 boyundaki Edin Baçevac, 16 yaşında A takımla antrenmanlarına çıkıyor. Oyun stili olarak  Luka Donçiç'i andıran Edin, 2007 jenerasyonunda Türk Milli Takımı ile de forma giyecek. Türk basketbolu, NBA ve EuroLeague potansiyelli iki genç yeteneği hem federasyon hem de Beşiktaş Basketbol yoğun görüşmelerin ardından transfer bombalarını patlattı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TÜRKİYE-POLONYA VOLEYBOL MAÇI NE ZAMAN? NEREDE? HANGİ KANALDA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.