TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somali'de sahte atlet skandalı: Atletizm Federasyonu Başkanı görevden alındı

Çin’de yapılan Dünya Üniversite Oyunları'nda 100 metre koşusunda yarışan Somalili sporcunun atlet olmadığının anlaşılmasının ardından Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir görevden alındı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2023 00:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Somali'de sahte atlet skandalı: Atletizm Federasyonu Başkanı görevden alındı

Çin’de gerçekleşen Dünya Üniversite Oyunlarında 100 metre koşusunda yarışan Somalili atlet Nasra Abubakar Ali’nin “sporcu ya da atlet” olmadığının ortaya çıkmasının ardından Bakanlık harekete geçti.

Yapılan açıklamada, Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir ve bu olaya karışan kişi ve kurumlara karşı yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Görevini kötüye kullanmak ve Somali’yi karalamakla suçlanan Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir, Spor Bakanlığı ve Ulusal Olimpiyat Komitesi arasında yapılan toplantının ardından “adam kayırma” gerekçesiyle görevden alınırken Dahir ve Ali arasındaki bağlantının ne olduğu konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

Spor Bakanı Mohamed Barre Mohamud olayın ardından yaptığı açıklamada, olayı utanç verici olarak tanımlayarak, “Yaşanan olay, Somali halkını temsil etmiyor. Somali halkından özür dileriz” dedi.

Somali Atletizm Federasyonu tarafından, yarışı 21.81 saniyede tamamlayan ve kazananın 10 saniyeden fazla gerisinde kalan Nasra Abubakar Ali’nin nasıl seçildiğine dair soruşturma başlatılacağı belirtildi.

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.