TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finalde

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık turnuvasında çeyrek finale yükseldi. Türkiye Tenis Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, WTA 125 kategorisinde gerçekleşen organizasyonda Sönmez, Alman rakibi Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 21:08
Kaynak: AA
Milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finalde

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından organize edilen turnuvada çeyrek finale yükseldi. Türkiye Tenis Federasyonu'nun açıklamasına göre, Megasaray Tenis Akademi kortlarında gerçekleşen "WTA 125" kategorisindeki müsabakalarda Sönmez, Alman rakibi Ella Seidel'i 2 saat 4 dakikalık bir mücadelenin ardından yenerek, çeyrek finale adını yazdırdı. Milli tenisçi, çeyrek finalde yarın saat 11.00'de Japon raketi Moyuka Uchijima ile karşılaşacak.

19 yaşındaki genç yetenek: Milli tenisçi Zeynep Sönmez

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, maç sonrası yaptığı açıklamada, büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, "19 yaşında çok yetenekli bir sporcuya karşı milli sporcumuz Zeynep Sönmez’in maçı vardı ve 6 ay önce yenildiği bir sporcuyla oynayacaktı. Bizim için çok önemli, çok anlamlı bir maçtı. Zeynep kendi ülkemizde hem olimpiyatları hedefleyen bir sporcu olarak hem de rövanş alabilmek için korta çıkıyordu. Çok çekindiğimiz bir rakipti işin doğrusu ve bu maça da yansıdı. Üç sette kazandık. Ama Zeynep Allah nazardan saklasın harika bir maç ortaya koydu. Harika bir mücadele ortaya koydu. Hepimizi sevindirdi, Allah yolunu açık etsin." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, dünkü maçın uzun sürmesi nedeniyle mücadeleye biraz daha yorgun başladığını belirterek, "Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.