TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca ünlü tenis oyuncusu Alexander Zverev kimdir?

Tenis sporunda gösterdiği başarılar ile adından söz ettiren Alexander Zverev kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünyaca ünlü tenis oyuncusu Alexander Zverev kimdir?

Uzun zamandır tenis sporunu profesyonel olarak yapan Alexander Zverev kimdir? Tenis sporundaki başarıları ve bu alandaki yeteneği ile adından söz ettiren Alexander Zverev, sezonun ilk grand slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık’ta gösterdiği performansı ile ilgi odağı oldu. Alexander Zverev hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Alexander Zverev kimdir?

Alexander Zverev, 20 Nisan 1997 doğumlu Alman bir profesyonel tenis oyuncusudur. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından dünya sıralamasında 2. sırada değerlendirilen Alexander Zverev, şu anda dünya sıralamasında 6. sıradadır. Zverev'in tenis kariyerindeki önemli başarılar arasında 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kazandığı altın madalya ve 2018 ile 2021 ATP Finalleri'ndeki şampiyonluklar bulunmaktadır. Teklerde 21, çiftlerde ise iki ATP Turu şampiyonluğu elde etmiş ve 2020 ABD Açık'ta büyük bir finale çıktı. Gençler kategorisinde dünya 1 numarası olan Zverev, 2014 Avustralya Açık'ta gençler tekler şampiyonluğunu kazandı ve profesyonel arenada hızlı bir çıkış yaptı. 17 yaşında, tarihin en genç Challenger Turu şampiyonlarından biri oldu. Genç yaşta elde ettiği başarılar arasında iki ATP şampiyonluğu ve dönemin dünya sıralamasında 3. sırada olan Roger Federer'i çim kortlarda mağlup etme başarısı da bulunmaktadır. 20 yaşındayken, Novak Djokovic'ten bu yana ilk 20'ye giren en genç oyuncu unvanını elde etti. Laver Kupası'nda Zverev, 2018 ve 2019 yıllarında Avrupa Takımı için önemli bir rol oynayarak, kesinleşen maçları kazandı. 2021 ve 2022'de kariyerinin zirvesine ulaştıktan sonra Fransa Açık'ta ayak bileğinden sakatlandı, ancak bir sonraki yıl tekrar ilk 10'a girmek için geri döndü.

Alexander Zverev aslen nereli?

Alexander Zverev, aslen Almanya Hamburgludur.

Alexander Zverev neden ceza aldı?

Zverev, iki ayrı saldırı iddiasıyla gündeme geldi; en sonuncusu eski ortağı Brenda Patea ile olandır. Brenda Patea aynı zamanda kızları Mayla'nın annesidir. Alman mahkemesi, Zverev'e ceza kararı verdi ancak Zverev buna itiraz etti. Şu anda, Mayıs 2024 itibariyle Berlin Ceza Mahkemesi'nde yargılanması planlanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.