TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maraton Aşkı Bir Başka: Bengisu ile eşi Egor birlikte koştular

İzmirli ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı ile kendisiyle aynı sporu yapan eşi Egor Tropeano, Uluslararası 5. Maraton İzmir’de koştu. İki sporcu renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 11:37
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Maraton Aşkı Bir Başka: Bengisu ile eşi Egor birlikte koştular

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini organize ettiği “Türkiye’nin En Hızlı ve En Anlamlı Maratonu” Maraton İzmir Avek, profesyonel ve amatör sporcuların katılımıyla gerçekleşti. 5 bin 600 atlet yer aldı. Büyük heyecana sahne olan 42K koşusunda erkeklerde Kenyalı Vitalis Kibiwot, kadınlarda ise Etiyopyalı Aamelmal Tagel birinci oldu.

SOSYAL SORUMLULUK İÇİN KOŞTULAR

Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek tarihi başarılara imza atan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kırdığı rekorlar ile ülkemize büyük gurur ve sevinç yaşatan Bengisu Avcı, Maraton İzmir’de sosyal sorumluluk için koştu. Daha önceden attığı kulaçlarla sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere önemli desteklerde bulunan ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği’nin Hayat Kurtaran Bileklikler kampanyasına katkıda bulundu. Kendisiyle aynı sporu yapan eşi Egor Tropeano ile Maraton İzmir’de ter döktü. Bengisu Avcı ile eşi Egor Tropeanonun koşusu renkli görüntülere sahne oldu.

FİNİŞİ BİRLİKTE TAMAMLADILAR

Sidrex Koşu Takımı ile Sağlıkta Kalite Derneği’nin Hayat Kurtaran Bileklikler kampanyasına bağış toplamak için koşuya katılan Bengisu Avcı, 07.00’de start aldıktan yaklaşık 70 dakika sonra finişe geldi. Ünlü ultramaraton yüzücüsü Egor Tropeano ise 42K’da koşuya başladı ve 04:13:19’luk derecesiyle finişe ulaştı. Egor’u bitiş çizgisinin önünde eşi Bengisu Avcı karşıladı ve çift, bir süre birlikte koşarak son metreleri tamamladı.

EGOR TROPEANO: BENGİSU İLE FİNİŞİ GEÇMEK ÇOK ÖZEL

Hayatında ilk kez maraton koştuğunu, 21. kilometreyi 01:45:45 ile geçtikten sonra küçük bir sakatlık yaşadığını belirten Egor Tropeano, “Finişte eşim Bengisu’nun beklediğini ve benimle koşacağını biliyordum. Çünkü Okyanus Yedilisi’nin Cook Boğazı geçişinin son metrelerinde bu kez ben ona destek verip beraber yüzmüştük. Çok güzel bir gün geçirdim. Bengisu ile birlikte finişin geçmek çok özel bir duygu” dedi.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.